Ovenschotels zijn the bomb! Ideaal voor de dagen dat je weinig tijd hebt en toch gezond en lekker wilt eten. Je gooit alle ingrediënten in een ovenschaal of op een bakplaat en je jast het zo de oven in. Zo Klaar is kees! Zo ook deze ovenschotel met kip. Meer werk is het niet. Hoe fijn! Binnen 10 minuten klaar en dus alle tijd om je nagels te lakken, een boek te lezen of je favoriete programma op tv te kijken.
Deze ovenschotel met kip maak ik met krieltjes die ik door een basilicumsaus wentel, courgette, geroosterde tomaten en wat gerookt spek on top. Uurtje in de oven, en na een half uurtje de boel een beetje omhusselen. De basilicumsaus geeft het een heerlijk Italiaans en zomers tintje. Perfect voor een zonnige lentedag. Doe je ogen dicht en je waant je voor heel even in het mooie Italië.
Ovenschotel met kip, krieltjes, groente en basilicumsaus
Print receptIngrediënten
- 4 kipfilets
- 4 plakken ontbijtspek
- 2 pakken voorgekookte krieltjes
- een flinke hand basilicum
- 1 teen knoflook
- 1,5 courgette
- een bakje trostomaatjes
- 1 rode peper
- 1 citroen
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de basilicum, knoflook en een flinke hoeveelheid olijfolie in een hoge kom en meng dit tot een saus.
Leg de krieltjes in een ovenschaal en schenk hier de saus overheen. Hussel goed door elkaar.
Snijd de courgette in grove stukken en leg deze samen met de trostomaatjes in de ovenschaal.
Snijd de citroen in ringen.
Smeer de kipfilet in met olijfolie en kruid deze met peper en zout.
Leg de kipfilet in de ovenschaal en leg hier de citroen bovenop.
Bestrooi het geheel met peper en zout en plaats de ovenschaal in de oven.
Keer de kip na 30 minuten om en hussel ook de krieltjes even om. Leg de plakken ontbijtspek in de schaal en plaats deze voor 30/40 minuten terug in de oven.
Snijd de rode peper in fijne ringen. Strooi deze over de ovenschotel zodra deze klaar is.
Eetsmakelijk!
One thought on “Ovenschotel met kip, krieltjes, groente en basilicumsaus”