Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Salade met gerookte geitenkaas en kip

Ik had zin in een salade en daar wilde ik graag de gerookte geitenkaas van Booij Kaasmakers bij gebruiken. Dus werd het een salade met gerookte geitenkaas en kip. Zelf ben ik dol op de caesar salad en besloot er een Blije Bietjes variant op te maken. Zijn jullie bekend met de originele Ceasar salad? De originele variant bestaat uit sla, ansjovis, een dressing op basis van mosterd, Parmezaanse kaas, croutons en last but not least; een ei. Super lekker, maar voor mij niet echt genoeg als maaltijdsalade. Dus bedacht ik iets anders met kip en de gerookte geitenkaas van Booij.

Het resultaat?

Een goedgevulde salade die perfect past bij dit mooie zomerse weer. Ideaal voor een picknick in het park of op het strand. Heerlijk met een koud wit wijntje en goed gezelschap. 

De kip gaar ik in de oven en pak ik in in een mengsel van eigeel en geraspte kaas. Ik gebruik hiervoor de gerookte geitenkaas van Booij, maar je kunt natuurlijk ook een Parmezaanse kaas gebruiken. De kip schuif je vervolgens in de oven en laat je lekker bruin en krokant worden. De kip even goed laten afkoelen voordat je hem aansnijdt en in de salade verwerkt. Anders krijg je een verlepte salade, en daar wordt niemand blij van. Zullen we lekker aan de slag gaan met deze salade met gerookte geitenkaas en kip?


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Blije Bietjes salade met gerookte geitenkaas en kip

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 kropjes romainesla
  • 3 eieren
  • gerookte geitenkaas (of Parmezaanse kaas)
  • kiemen
  • 2 augurken
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 ansjovis filets
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Splits 1 ei en bewaar het eigeel.

3

Rasp een flinke hand van de kaas en roer deze door het eigeel. Breng op smaak met peper en wat zout.

4

Leg de kipfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier en bekleed de kipfilets met het ei-kaas mengsel.

5

Schuif de bakplaat in de oven en laat de kip in 30 minuten gaar en goudbruin worden. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen.

6

Doe de overige 2 eieren in een pan met kokend water voor 6 minuten. Laat de eieren vervolgens schrikken in ijskoud water.

7

Maak de sla schoon en verdeel de sla over 2 diepe borden.

8

Snijd de augurk in reepjes en verdeel deze over de 2 borden.

9

Meng de mayonaise met de yoghurt, ansjovis en mosterd tot een dressing.

10

Meng de dressing met de salade.

11

Snijd de kip in plakjes en verdeel deze over de salade. Pel de eieren en snijd deze door de helft.

12

Schaaf nog wat plakjes kaas over de salade en breng de salade op smaak met peper en zout. Maak af met een handje kiemen.

13

Klaas is kees!

14

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.