Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Een ei pocheren

Het moment dat je de dooier van een gepocheerd eitje in prikt, en dat vloeibare goud langzaam wegloopt… Ik kan daar zo intens gelukkig van worden! Voor mij is dat iedere keer weer een feestje. Een ei pocheren maakt mij altijd blij! Grappig eigenlijk, want vroeger vond ik er niks aan. Ik wilde mijn eitje hardgekookt, en niets anders. Terwijl ik het op vakantie in Spanje dan weer heerlijk vond om mijn brood in een zachtgekookt eitje te dippen. Gek he? Dat bepaalde situaties je toch van je vaste eetgewoontes af helpen. Nu baal ik ervan als ik mijn eitje per ongeluk te lang heb gekookt en de vulling niet meer zacht is…

Met eieren kun je eindeloos veel kanten op. Koken, bakken, pocheren… En een ei pocheren is hier vooral favoriet. En voor iedereen die denkt dat het pocheren van een eitje moeilijk is… Mispoes! Ook jij kan dat!

Hoe pocheer je een ei?

Nou, dat is eigenlijk hartstikke simpel! Voordat je gaat beginnen is het het makkelijkst om je eitje in een kopje te breken. Vervolgens pak je een pan, vul die met 1/3 water en breng dat langzaam aan de kook. Let op, het water mag niet koken. Dus wanneer het water begint te bubbelen zet je het vuur laag. Dan pak je een lepel en daarmee draai je rondjes in het water, tot er een waterkolk ontstaat. Nu wordt het spannend! Tijd om het ei toe te voegen. Wacht tot het draaikolkje in kracht afneemt, anders draait je ei te hard en gaat ‘ie stuk. Wanneer het tijd is, dan voeg je het ei toe. En dan mag de timer aan. Want na exact 3 minuten is je gepocheerde eitje al klaar. Haal je eitje er voorzichtig uit met een schuimspaan. Tadaa! Je hebt een ei gepocheerd!

Ik vind het super lekker om een gepocheerd eitje te combineren met avocado en verschillende kiemgroenten. Gezond, healthy, voedzaam, maar vooral LEKKER!

Het ultieme lunchbroodje

Print recept
Aantal personen: 1 Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • een halve avocado
  • kiemgroenten
  • bruin broodje
  • peper & zout

Zo maak je het

1

Breek het ei in een kopje.

2

Breng een pan met 1/3 water langzaam aan kook.

3

Wanneer het water begint te borrelen zet je het vuur laag.

4

Pak een lepel en draai hiermee rondjes in het water, zodat er een draaikolkje ontstaat.

5

Wacht tot het draaikolkje in kracht afneemt, en voeg dan het ei toe.

6

Zet de timer op 3 minuten.

7

Haal met een schuimspaan het ei voorzichtig uit de pan.

8

Prak een halve avocado fijn met een vork en breng op smaak met peper en zout.

9

Smeer het avocado mengsel op een bruin broodje, en garneer met het gepocheerde ei en kiemgroenten.

10

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.