Niet zo heel erg lang geleden maakte ik een DIY gele curry pasta van o.a. sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander en natuurlijk kurkuma. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd en dit geeft de curry de typisch gele kleur. Deze zelfgemaakte curry pasta vormt de basis voor dit gerecht. Hier kun je lezen hoe je deze curry pasta maakt. Het lijkt misschien heel veel werk, maar geloof me, binnen 5 minuten heb je een zelfgemaakte curry pasta. Easy peasy!
Heel veel mensen denken meteen aan pittig wanneer er wordt gesproken over een curry. En inderdaad, sommige curry’s zijn behoorlijk pittig en niet voor de gemiddelde Hollandse eter bestemd. Ik ben gek op alles wat pittig is en heb een heuse verzameling pepers in mijn vriezer liggen. Zoals de Spaanse rode peper, madame jeanette, rawit en habanero pepers. Deze pepers kun je prima in de vriezer bewaren en ontdooien voor gebruik. Ook laat zo’n bevroren Spaanse peper zich prima raspen. Perfect om een gerecht te voorzien van wat extra pit.
Voordat je het idee krijgt dat deze curry enorm pittig is… Dat is íe niet! Door het toevoegen van wat kokosmelk wordt dit een milde, maar zeer smaakvolle curry. Wil je ‘m wat pittiger? Voeg dan wat extra peper toe. Ik combineer de curry met gele paprika, erwtjes en broccoli. Kippenpootje erbij.. Jum!
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
1 ui, fijngesneden
1 flinke hand doperwten
1 gele paprika
1 broccoli
koriander
2 kippenpoten
2 eetlepels gele curry pasta
kokosmelk
200 gram ongekookte rijst
olijfolie
zonnebloemolie
peper & zout
Breng de kippenpoten op smaak met peper en zout en bak deze in wat olijfolie in een pan rondom bruin. Dit duurt zo’n 15 – 20 minuten.
Snijd de ui fijn, de paprika in blokjes en de broccoli in stronkjes. Kook de broccoli met een laagje water voor een kleine 5 minuten af. Giet vervolgens af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hierin de ui en paprika. Voeg 2 eetlepels gele curry pasta toe en meng dit goed door elkaar en bak de curry pasta 2 minuten mee. Voeg de erwtjes, broccoli en een paar eetlepels kokosmelk toe. Laat dit voor 5 minuten op laag vuur stoven. Proef en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout. Meng de rijst door de curry en garneer met wat verse koriander. Serveer de curry en rijst samen met de kip.
One thought on “Gele curry met kip”