Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Gevulde Mexicaanse vegetarische paprika’s

Ohhh yum, yum yum! Het recept van deze gevulde Mexicaanse vegetarische paprika’s werd zo even uit de mouw geschud, en blijkt een perfecte en heerlijke match te zijn! Zoals jullie misschien al merken post ik de laatste tijd meer vegetarische recepten. Ik merk dat ik mij daar zelf persoonlijk steeds beter bij ga voelen. Het gekke is dat ik het eten van vlees ook totaal niet mis, en wanneer ik dan weer een keer een stuk vlees in de koekenpan gooi dan heb ik eigenlijk helemaal geen zin om het op te eten. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees liet ik al weten dat ik mijn vleesconsumptie zo laag mogelijk probeer te houden. Het vlees dat ik koop is biologisch of komt van dubbeldoelkoeien. 

Helaas is het nog steeds gebruikelijk dat melkkoeien aan het einde van hun leven (wanneer ze dus niet meer voldoende melk geven) direct naar het slachthuis gingen. Van deze koeien werd snippervlees gemaakt, wat gebruikt werd voor hamburgers en gehakt. Zonde, want veel van deze melkkoeien zijn na het geven van melk uitermate geschikt om nog even door te groeien om zo voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees te zorgen. Deze koeien dienen een dubbel doe, namelijk de productie van melk en dat van een goed stukje vlees. 

Ik vind dit soort initiatieven geweldig, maar toch knaagt het al een tijdje. En ik denk dat ik er momenteel weer veel meer mee bezig ben door mijn verblijf in Frankrijk. Zoals je wellicht weet heb ik onlangs 2 weken in Frankrijk doorgebracht om daar o.a. voor de gasten van Gites Les Veinards te koken. De buurvrouw heeft daar heel veel konijnen. Deze lieve konijntjes zitten met zn 10en – als het niet meer is – in 2 hokjes gepropt, terwijl er nog 6 hokken vrij zijn. Ik vroeg me af waarom zij zoveel konijnen had en kreeg te horen dat zij deze lieve beestjes opeet. Toen ik ‘s avonds op het trappetje een wijntje zat te drinken en deze lieve konijntjes met veels te grote oren in die hokjes zag zitten draaide mijn maag zich om. 

Dus of ik ooit overga op volledig vegetarisch eten? Ja, ik denk het wel… Uiteraard vind ik het wel een uitdaging om mijn blog voor jullie zo veelzijdig mogelijk te houden, dus daar zit vooral de grootste twijfel. Zouden jullie het jammer vinden als ik alleen nog maar vega recepten op Blije Bietjes post? Ik ben daar echt mega benieuwd naar, dus ik hoor jullie mening graag!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Gevulde Mexicaanse vegetarische paprika's

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

 • 1,5 kopje volkoren rijst
 • 2 paprika's
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 teen knoflook, geperst
 • 1 klein blikje mais
 • 3 stengels paksoi (of een prei), in ringen gesneden
 • 100 gram champignons, in plakjes gesneden
 • tomatenpuree
 • geraspte kaas
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • olijfolie

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.

3

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

4

Voeg vervolgens de paksoi (of prei) en de champignons toe en bak deze kort mee.

5

Voeg vervolgens de komijn- en korianderpoeder toe en fruit deze 1 minuut aan.

6

Doe de tomatenpuree in de pan samen met de mais. Meng alles goed door elkaar.

7

Giet de rijst af en voeg toe aan het groentenmengsel. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

8

Snijd de bovenkant van de paprika en snijd de paprika's vervolgens door de helft.

9

Vul de paprika's met het rijstmengsel, leg deze in een ovenschaal en top af met geraspte kaas.

10

Schuif de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.

11

Lekker met een frisse salade of zelfgemaakte quacamole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.