In een van mijn eerdere berichten schreef ik hoe je zelf tortilla wraps kunt maken met slechts 5 ingrediënten. Ik voegde er nog een zesde ingrediënt aan toe, namelijk kurkuma om de wraps mooi geel te laten kleuren. Voor de smaak hoef je het niet te doen, want kurkuma voegt naast een gele kleur weinig toe. Deze zelfgemaakte tortilla’s vulde ik met een pittig mengsel van gehakt en kaas en daarbij serveerde ik zelfgemaakte guacamole, een frisse salade en verse maiskolven. YUM!
Geen zin om zelf tortilla wraps te maken? Dan haal je ze gewoon lekker in de supermarkt. Vul de wraps met het pittige gehaktmengsel en schuif ze daarna nog even in de oven zodat de kaas kan smelten. Ik weet zeker dat je je vingers erbij aflikt.
Ook eens zelf aan de slag met het maken van je eigen tortilla wraps? Het recept vind je hier.
Gevulde tortilla's met pittig gehakt
Print receptIngrediënten
- tortilla wraps, of zelfgemaakte tortilla wraps
- 3 ons rundergehakt
- 1,5 rode peper
- 2 rode uien
- knoflook
- limoen
- avocado
- 2 maiskolven
- koriander
- 1 tomaat
- crème fraiche
- geraspte kaas
- olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de maiskolven schoon en kook deze in ongeveer 30 minuten gaar.
Snijd 1 rode ui en 1 rode peper fijn. Verwijder de zaadjes als je niet van heel pittig houdt.
Snijd 1 tomaat in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de fijngesneden tomaat toe en bak dit nog 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm (of bak de zelfgemaakte) wraps in een droge koekenpan.
Vul de wraps met het gehaktmengsel en rol deze op. Leg de wraps in een ovenschaal en strooi hier de geraspte kaas over. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Voor de guacamole snijd je een halve rode ui, een halve rode peper en een teentje knoflook heel fijn. Prak de avocado fijn en meng dit met de ui, rode peper en knoflook.
Voeg het sap van een halve limoen toe en breng op smaak met peper, zout en een lepel crème fraiche. Garneer met fijngesneden koriander en partjes limoen.