Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Koken in het mooie Frankrijk

Ohhh ik heb zulk leuk nieuws! Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Anneke, de moeder van een oud klasgenoot van mij. Een aantal jaar geleden kwamen wij elkaar al eens tegen omdat we in hetzelfde kantoorgebouw bleken te werken. Anneke is een aantal jaar geleden met haar grote liefde naar het mooie Frankrijk verhuisd en runt daar samen met haar man een prachtig vakantieverblijf in de Zuid-Ardeche. 

Anneke mailde mij om te vragen of het mij leuk leek om in de zomer voor haar gasten te komen koken. You say what?? Ja natuurlijk vind ik dat leuk! Ik stuiterde meteen door het huis heen! Want wat is dit gaaf! Ik zag het al direct helemaal voor me. ‘s Ochtends de marktjes afstruinen op zoek naar heerlijke verse en pure ingrediënten. De mise en place voorbereiden, ‘s middags een heerlijke wandeling maken of een duik in een van de vele meertjes. En dan ‘s avonds een heerlijk 3 gangen diner bereiden en deze uitserveren aan een lange, gedekte tafel met uitzicht op het dal. Hoe ROMANTISCH! 

GITES LES VEINARDS

Vakantiehuis Les Veinards is een authentiek Frans huis, gebouwd in 1642. De naam Les Veinards betekent: de gelukkigen. Het ligt in de zuidelijke Ardeche, een streek in Zuid-Frankrijk, vlakbij Vals-les-Bains, in het schilderachtige dorpje Bruentet. Het huis is gebouwd tegen de berg en biedt een schitterend uitzicht over de bergen en het dal. Daar stromen de rivieren de Ardeche, de Volane en de Fontolière.

In het huis zijn 3 appartementen (gites) het hele jaar te huur. Alle appartementen hebben een eigen woonkamer, keuken, bad- en slaapkamer. Wij (mijn vriend en ik) gaan logeren in de Bistro. Dit is een Cave die aan het grote terras ligt en waar ook de keuken is. De plannen zijn om de Cave volgend jaar te verbouwen tot een extra gite. 

Ik kan niet wachten om iedere ochtend wakker te worden met dit prachtige uitzicht! (zie foto hieronder) De komende weken ga ik nadenken over wat ik in Frankrijk allemaal wil gaan koken. Zodra ik in Frankrijk ben zal ik jullie natuurlijk op de hoogte houden van mijn avonturen door middel van mijn Instagram Stories. 

Ben jij ook dol op de natuur? Houd je van wandelen, pittoreske dorpjes en meertjes? Dan is vakantiehuis Les Veinards vast iets voor jou! Er zijn nog een aantal plekjes beschikbaar voor dit jaar. Meer informatie vind je op de website van Les Veinards. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.