Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Kruidig kikkererwten soepje

Kikkererwtensoep met spinazie, yoghurt en korianderolie

I love koriander! Helemaal in combinatie met al die lekkere specerijen die in deze soep gaan. Niet iedereen is net zo dol op koriander als ik, sommige mensen vinden het zelfs naar zeep smaken. You love or hate it. En volgens mij is er ook geen middenweg. Ik heb in ieder geval nog nooit iemand horen zeggen dat koriander “wel een beetje lekker is”. Volgens Wikipedia vermoedt men dat er zelfs een genetisch component is die hierbij een rol speelt. Ik ben blij met mijn component 🙂 Ben je nou niet zo dol op koriander dan kan je deze het beste vervangen door platte peterselie. Ik heb de kikkererwten een nacht geweekt in water, maar je kunt natuurlijk ook kikkererwten uit een pot gebruiken. Die zijn al geweekt en gekookt en natuurlijk ideaal als je deze soep snel op tafel wilt zetten. 

Dit heb je nodig

500 gram gedroogde kikkererwten (of 2 blikjes)
1 liter kippenbouillon
2 uien, gesneden
2 tenen knoflook, gesneden
1 theelepel kurkuma
2 theelepels chilipoeder
een halve theelepel cayennepeper
een halve theelepel kaneel
koriander
tomatenpuree
sap van een halve citroen
250 gram spinazie, gesneden
olijfolie
yoghurt

Week de gedroogde kikkererwten in ruim water en laat dit voor een nachtje staan. Spoel vervolgens af en kook de kikkererwten in een laagje water 20-30 minuten. Giet af en vang het kookvocht op, dit gaat straks weer terug in de soep. Fruit de ui in 3 minuten glazig en fruit hierna de knoflook even kort mee. Voeg kurkuma, chilipoeder, cayennepeper, kaneel en 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak even kort mee. Blus af met het kookvocht van de kikkererwten en voeg vervolgens een liter kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.

Pureer met de staafmixer 2 handen koriander samen met wat olijfolie tot je een mooie dikke groene olie hebt.

Doe de helft van de kikkererwten in de soep samen met de gesneden spinazie. Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer. Roer de overige kikkererwten door de soep samen met het sap van een halve citroen. Serveer de soep met yoghurt en een paar druppeltjes korianderolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.