Mosterdsoep met gerookte zalm
Vanaf kleins af aan ben ik al een enorme soepfan. Op zaterdagavond aten wij thuis dan ook regelmatig soep, vaak met een stokbroodje en lekkere smeerseltjes of worstenbroodjes. Dat was de enige dag van de week dat wij als gezin op de bank aten en met elkaar naar ‘Eigen huis en tuin’ keken. Ik heb daar fijne herinneringen aan, het was altijd knus en gezellig zo met het hele gezin op de bank.
Mijn moeder’s erwtensoep en deze mosterdsoep zijn mijn favoriet en die deel ik graag met jullie. Je kunt de gerookte zalm ook prima weglaten, de soep is van zichzelf al heel erg lekker.
Dit heb je nodig
… voor 1 pan soep
2 prei, in ringen gesneden
3 aardappels, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 knoflookteentjes, fijngesneden
selderij, fijngesneden
2 eetl. grove Zaanse mosterd
1 liter kippenbouillon
gerookte zalm
room
peper & zout
olijfolie
Zet een soeppan op het vuur en fruit hierin de fijngesneden ui in wat olijfolie. Voeg wanneer de ui glazig ziet de prei toe en fruit dit 3-4 minuten mee. Doe de knoflook en aardappelblokjes erbij en laat nog even 2 minuutjes meestoven. Voeg 1 liter bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur hierna laag en laat de soep voor 20 minuten zachtjes koken.
Voeg 2 eetlepels mosterd en een scheutje room toe aan de soep en blender deze met behulp van een staafmixer glad. Proef en breng op smaak met peper en zout, en indien nodig nog een extra schepje mosterd als je van pittig houdt.
Serveer de soep met de gerookte zalm en fijngesneden selderij.
Up to 30 percent of patients experience dry eye symptoms in the first three months after surgery priligy and cialis