Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Pompoen chili

Spicy pompoen chili

Als je in je uppie woont en je hebt een hele pompoen tot je beschikking dan heb je het geluk dat je er meerdere gerechten mee kunt maken. Een deel van mijn pompoen ging in deze chili en ik ben super enthousiast over het resultaat! Deze spicy chili geeft je een heerlijk warm gevoel, precies zoals een chili dat hoort te doen. Als je niet zo gek bent op pittig eten, dan kan je de hoeveelheden chili natuurlijk naar eigen smaak aanpassen of je serveert er een klodder crème fraîche bij om het geheel iets zachter van smaak te maken. In dit recept maak ik gebruik van een mix van bruine bonen, witte bonen en kapucijners. Varieer hierin gerust. Je kunt bonen uit een potje gebruiken, maar bonen die je een nachtje laat weken zijn natuurlijk net iets lekkerder van smaak.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

een halve flespompoen, in blokjes
rode peper, in blokjes
2 uien, in ringen gesneden
2 tenen knoflook, geperst
een halve rookworst, in blokjes
een halve theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
een halve theel. komijn
1 theel. paprikapoeder (ik gebruikte gerookte paprikapoeder)
1 blik tomatenblokjes
250 gram bonenmix
sap en rasp van een halve limoen
1 theel. jalapeñopepper, fijngesneden
koriander, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui voor een aantal minuten glazig. Voeg de blokjes paprika, pompoen en knoflook toe en fruit een aantal minuten mee. Doe de chilipoeder, kaneel, komijn en paprikapoeder erbij en bak mee tot deze heerlijke aroma’s vrij komen. Voeg hierna de rookworst toe samen met een blik tomatenblokjes. Voeg een klein beetje water toe en laat 20 minuten stoven.

Voeg na 20 minuten de bonenmix en fijngesneden jalapeñopepper toe samen met het rasp en sap van een halve limoen en stoof nog 10 minuten. Proef, en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer deze stoofschotel met fijngehakte koriander.

 

One thought on “Pompoen chili

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.