Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine, de Franse klassieker onder de quiches en misschien zelfs wel een van de bekendste quiches. Lekker bij een uitgebreide borrel, als lunchgerecht, maar natuurlijk ook heerlijk als hoofdmaaltijd met een frisse salade on side. Deze quiche vindt haar oorsprong in Lotharingen dat in Noord Frankrijk ligt en tegen Duitsland aan zit geplakt. Quiche is afgeleid van het Duitse woord Kuchen wat koek betekend.

Een quiche Lorraine is geen quiche Lorraine zonder spek en kaas. Ik geef er mijn eigen twist aan en combineer deze heerlijke quiche met prei en ui. Vind je dit teveel groen? Dan laat je het lekker achterwege.

Ik ben trouwens helemaal fan van bladerdeeg op rol. Geen gedoe met passen en meten. Eenvoudig te vinden in het vers vak in de supermarkt.

Quiche Lorraine

Print recept
Aantal personen: 4 tot 6 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • bladerdeeg op rol
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram spekblokjes
  • 4 eieren
  • geraspte kaas
  • 200 ml. kookroom
  • oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.

2

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

3

Snijd de ui en prei fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui en prei op zacht vuur zachtjes aan.

4

Bak in een andere pan de spekblokjes uit.

5

Doe de uitgebakken spekjes bij de ui en prei en strooi hier wat oregano over. Meng alles goed door elkaar.

6

Klop de eieren in een kom los en voeg hier de slagroom en een flinke hand geraspte kaas aan toe. Meng alles goed door elkaar.

7

Verdeel de ui, prei en spekjes over de quiche bodem en giet hier het ei mengsel overheen.

8

Schuif de quiche in de oven en bak de quiche voor 40-50 minuten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.