Hola! Een dagje later dan gepland, maar ook voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Gister organiseerde ik voor de allereerste keer een kookworkshop voor familie en vrienden. Daar kwam nogal wat bij kijken, want het hele concept moest uitgewerkt worden, alle ingrediënten moesten ingekocht worden en de receptenkaarten geschreven. Meer over deze fantastische dag vind je later deze week op mijn blog.
Meatless Monday – Pizzawrap met blauwe kaas
Deze eenvoudige, maar heerlijke pizzawrap maakte ik in opdracht van Castello. Blauwe kaas, een zelfgemaakte tomatensaus en spinazie voor wat extra vitamientjes. Eigenlijk bedoeld als lunchgerecht, maar als je er een lekkere salade bij maakt is dit ook een heerlijk licht en vegetarisch recept voor de Meatless Monday!
Dinsdag – Aspergesoep
Nu de asperges volop aanwezig zijn moeten we er flink van genieten. Deze aspergesoep is een no-waste soepje, want alle schillen en kontjes pureer ik mee voor een intense smaakbeleving. De soep haal je vervolgens even door een zeef en garneer je met stukjes asperges, gekookte ham, een eitje en peterselie. Yum!
Woensdag – Zalmburgers
Mini hamburgers die je natuurlijk ook makkelijk in een extra large variant kunt maken. Lekker pittig en vol van smaak. De citroenmayo met dille maakt het geheel helemaal af!
Donderdag – Salade met kip
Een van de lekkerste salades die ik ken! Deze kip salade met krokant gebakken spek, zongedroogde tomaten en rucola. Ik houd van maaltijdsalades wanneer het buiten lekker weer is. Dan heb ik weinig zin om lang in de keuken te vertoeven, en met deze salade hoeft dat gelukkig ook niet.
Vrijdag – Lente salade
Oh yum. Deze salade is een en al lente op een bord! Ik ben dol op tuinbonen, en op zalm in combinatie met een gepocheerd eitje. En omdat het vrijdag is drink ik er een lekker koud wit wijntje bij. Mooie combinatie om je weekend mee in te luiden 🙂