Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Asperges met een gepocheerd eitje

Joeeehoe ze zijn er weer! Het witte goud, de allerlekkerste groente, mijn lievelings! Ik kijk altijd zo uit naar deze periode. Houden jullie ook zo van asperges? De een vind de groene lekkerder dan de witte, bij mij is dat precies andersom. En met asperges kun je eindeloos variëren. Denk aan een soepje, salade, quiche of gewoon lekker ouderwets met wat ham, een eitje en gekookte aardappels. Dat combineer ik meestal met een botersausje, maar vandaag kies ik voor een gepocheerd eitje waarvan de binnenkant nog romig en vloeibaar is. Dit ter vervanging van het botersausje. Om je bord bij af te likken!

Laatst hoorde ik iemand op de radio vertellen dat hij vroeger niet zo goed wist hoe je asperges moest bereiden, en dus altijd de kopjes eraf sneed. Ik moest daar stiekem wel even om grinniken, want de kopjes zijn juist het allerlekkerst. Daar kwam hij uiteindelijk zelf gelukkig ook achter. Wat een doodzonde!

Ik kook mijn asperges in een speciale aspergepan. Hierdoor blijven de asperges overeind staan tijdens het koken waardoor de kopjes langzaam gaar stomen en zo niet afbreken. Een must have voor de echte asperge liefhebber!

Asperges met een gepocheerd eitje

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 8 asperges
  • aardappels
  • 4 plakken ham
  • 2 eieren
  • peterselie
  • peper en zout
  • roomboter

Zo maak je het

1

Schil de aardappels en doe deze in een pan met en laagje water en wat zout. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat 20 tot 30 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.

2

Schil de asperges en zet een aspergepan met water op het vuur.

3

Breng aan de kook en doe daarna de asperges in de pan samen met een klontje roomboter.

4

Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur daarna voor 7 minuten laag.

5

Zet hierna het vuur uit en laat de asperges nog even staan.

6

Breek het ei in een kopje.

7

Breng een pan met 1/3 water langzaam aan kook. Wanneer het water begint te borrelen zet je het vuur laag.

8

Pak een lepel en draai hiermee rondjes in het water, zodat er een draaikolkje ontstaat. Wacht tot het draaikolkje in kracht afneemt, en voeg dan het ei toe.

9

Zet de timer op 3 minuten.

10

Haal met een schuimspaan het ei voorzichtig uit de pan.

11

Serveer de asperges met de aardappels, gepocheerd eitje, ham en wat fijngesneden peterselie.

12

Eetsmakelijk 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.