Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 29

Het is weer zondagavond, dus tijd voor een heel nieuw weekmenu! Nadat ik een hele week op kippensoep heb geleefd, was het bij elkaar zoeken van dit weekmenu een plezante bezigheid voor deze zondag. De komende week wordt er hier extra gas gegeven, want ik loop inmiddels een week achter op mijn planning. Het idee was om in de wat rustigere zomermaanden flink vooruit te gaan werken zodat er altijd content beschikbaar zou zijn op momenten dat ik spontaan iets leuks wil gaan doen, of wanneer je dus in mijn geval een hele week ziek op bed ligt. Nu had ik wel vooruit gekookt, maar nog geen enkel recept uitgewerkt. En daar kon ik deze week ook niet de kracht voor vinden waardoor er een hele week niets gebeurde op Blije Bietjes. 

Gelukkig staat ons weer een nieuwe week te wachten met een aantal heerlijke recepten op Blije Bietjes! 

Meatless Monday – Paprika salade

paprikasalade

Deze paprika salade staat binnen no time op tafel en is een goede keuze als je het even mager en simpel wilt houden. Maak gewoon lekker extra veel van deze salade en combineer dit met een lekker stuk brood. Of serveer er een heerlijk soepje naast als je heel veel trek hebt.

Dinsdag – Dronken kip 

Oef.. Dit dronken kippetje met een heerlijke rub maakte ik twee jaar terug op een van onze twee kerstdagen. Wist je dat je dit dronken kippetje ook prima op de bbq kunt bereiden? Stook de kolen lekker op, en plaats de kip op de bbq. Deksel erop, en afwachten…

Woensdag – Mexicaanse soep met pit

Een soepje met heel veel smaak en pit! De basis van deze soep maak je van rode pepers. Dat belooft een hoop spiciness. Lekker met krokant gebakken tortilla voor wat crunch. 

Donderdag – Italiaanse witlof

Witlof met ham en kaas kennen we natuurlijk allemaal. Deze variant heeft een Italiaans tintje. In plaats van ham gebruik ik katenspek gaat de witlof de oven in in een heerlijk tomatensausje. 

Vrijdag – Curry met pit 

Deze curry maakte ik van een zelfgedraaide currypasta die ik maakte van o.a. sjalot, gember, rode peper en koriander. Super simpel! Kwestie van alles in een kom gooien en glad mixen met de staafmixer. Tadaa! Je eigen currypasta 🙂 Deze curry combineer ik met linzen, kipfilet, rijst en nog veel meer lekkers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.