Heb jij de combinatie van wortel en gember al eens geprobeerd? Die twee gaan namelijk erg goed samen. Zo ook in dit soepje waar ik citroengras, rode peper en kokosmelk aan toe heb gevoegd. De soep is zoet van de wortels, fris door de gember en citroengras en licht pittig door de rode peper. Ik vind het een heerlijk smaakpalet! Serveer hierbij wat naanbrood met zelfgemaakte mangochutney en je hebt een heerlijke avondmaaltijd.
Dit heb je nodig
… voor 1 pan soep
500 gram wortels, in stukjes
2 uien, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
gember, een stukje van 3 bij 6
1 stengel sereh, gekneusd
1 kleine prei, fijngesneden (bewaar wat voor de garnering)
rode peper, fijngesneden
koriander of platte peterselie, fijngesneden
kokosmelk
1 liter groentebouillon
peper & zout
Fruit in wat olijfolie de uien en prei zachtjes gaar. Voeg na 3 minuten de rode peper, knoflook en geraspte gember toe en bak even mee. Kneus de sereh met een mes, zo komen de smaken goed vrij en voeg toe. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat dit zachtjes 20 minuten koken.
Verwijder de sereh. Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad en voeg een half blikje kokosmelk toe. Proef, en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer met wat fijngesneden prei, koriander of peterselie en rode peper.
One thought on “Wortel gember soep”