Tortilla’s kun je heel eenvoudig en snel bij de supermarkt kopen en opwarmen, wat ideaal is wanneer je weinig tijd hebt en snel een lekkere maaltijd op tafel wilt toveren. Maar hoe leuk is het om deze helemaal zelf te maken! Is het zelf maken van tortilla’s moeilijk? Nee, echt niet! Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig om deze pannenkoekjes zelf te maken. Het deeg kneed je zo in elkaar, en geen gedoe met wachten tot het deeg gerezen is. Dit deeg kun je meteen in vorm rollen en in de koekenpan bakken. Easy peasy!
Zelf tortilla’s maken van maismeel of gewone bloem…?
In eerste instantie wilde ik de tortilla’s maken van maismeel, maar dat kon ik, na het bezoeken van 2 verschillende supermarkten nergens vinden. Voor mij even een irritatie momentje, want het schap staat wel vol met 7 verschillende pannenkoek mixen. Why..? Dus dat was even improviseren. Gelukkig kwam ik er snel genoeg achter dat je deze wraps ook prima van normaal bloem kunt maken, dus kocht ik een pakje kristalbloem. Om de wraps wat extra kleur mee te geven strooide ik wat kurkuma door het deeg. Et voilà! Het deeg kleurde mooi geel. Je zou haast denken dat ik de wraps van maismeel heb gemaakt, maar mispoes! Kurkuma is een geweldig middel om je gerecht kleur te geven. Echt veel smaak heeft het niet. Ik heb al veel artikelen gelezen die zeggen dat kurkuma hartstikke gezond is en spijsverteringsproblemen, koorts, infecties, artritis en ook leverkwalen tegengaat. Of hiervoor de gedroogde variant ook werkt heb ik niet zo 1,2,3 terug kunnen vinden.
Ik vulde deze zelfgemaakte tortilla’s met een pittig gehaktmengsel wat ik combineerde met zelfgemaakte quacamole, een maiskolf en crème fraiche. YUM!
Zelf tortilla's maken
Print receptIngrediënten
- 250 gram kristalbloem (of maismeel)
- 150 ml warm water
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel neutrale olijfolie
- snufje zout
Zo maak je het
Meng het warme water, bakpoeder en de bloem in een kom.
Voeg zout, kurkuma en olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
Haal het deeg uit de kom, strooi wat bloem over het aanrecht en kneed het deeg een paar minuten goed door elkaar. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra water toe. Te nat? Dan voeg je nog wat extra bloem toe.
Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en draai hier balletjes van.
Bestrooi het aanrecht opnieuw met bloem en rol de balletjes met behulp van een deegroller uit.
Zet een koekenpan op het vuur en bak de tortilla's zonder olie 1 a 2 minuten per kant. Draai de tortilla vervolgens om en bak ook deze 1 a 2 minuten.
One thought on “Zelf tortilla’s maken”