Gedroogde tomaten uit de oven
Zo makkelijk, simpel en zo de moeite waard om eens te maken! Deze gedroogde tomaten zijn heerlijk in salades, maar je kunt er ook tapenade van maken of in versgebakken brood verwerken. Ik had een goede oogst van mijn tomatenplanten en heb een groot deel hiervan gedroogd. Als je de gedroogde tomaten bedekt met olijfolie kun je het voor langere tijd bewaren in je koelkast.
Dit heb je nodig
… genoeg om een paar dagen van te snoepen
een bakplaat vol gehalveerde tomaten
knoflook
rozemarijn
olijfolie
peper en zout
balsamico azijn (optioneel)
Snijd de tomaten door de helft en leg op een bakplaat met bakfolie. Snijd de knoflook en leg op iedere tomaat 1/2 schijfjes. Leg de takjes rozemarijn (deze kun je ook weglaten of vervangen door tijm, laurier of andere kruiden) tussen de tomaten en bestrooi met peper en zout. Besprenkel met olijfolie (en bijvoorbeeld balsamico azijn) en droog dit 3/4 uur in de oven op 90 graden.
2 thoughts on “Gedroogde tomaten”