Groente

Gedroogde tomaten

Gedroogde tomaten uit de oven

Zo makkelijk, simpel en zo de moeite waard om eens te maken! Deze gedroogde tomaten zijn heerlijk in salades, maar je kunt er ook tapenade van maken of in versgebakken brood verwerken. Ik had een goede oogst van mijn tomatenplanten en heb een groot deel hiervan gedroogd. Als je de gedroogde tomaten bedekt met olijfolie kun je het voor langere tijd bewaren in je koelkast. 

Dit heb je nodig
… genoeg om een paar dagen van te snoepen

een bakplaat vol gehalveerde tomaten
knoflook
rozemarijn
olijfolie
peper en zout

balsamico azijn (optioneel)

Snijd de tomaten door de helft en leg op een bakplaat met bakfolie. Snijd de knoflook en leg op iedere tomaat 1/2 schijfjes. Leg de takjes rozemarijn (deze kun je ook weglaten of vervangen door tijm, laurier of andere kruiden) tussen de tomaten en bestrooi met peper en zout. Besprenkel met olijfolie (en bijvoorbeeld balsamico azijn) en droog dit 3/4 uur in de oven op 90 graden.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Versgebakken brood | Blije Bietjes
    9 september 2015 at 22:12

    […] Gedroogde tomaten […]

  • Reply
    Huisgerookte makreel salade | Blije Bietjes
    10 september 2015 at 20:09

    […] Dit recept is echt het proberen waard! Het is zo lekker licht en fris van smaak dat je ervan kan blijven eten. Wat je ook ongegeneerd kan doen want deze salade is hartstikke licht – op de makreel na dan- maar gezonde vetten zijn goed voor ons lichaam en geest, dus snoepen maar! Heb je geen rookoventje, geen enkel probleem, deze knutsel je namelijk heel eenvoudig zelf in elkaar. Lees hier hoe.  […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close