Gnocci. Gnochi. Ik schrijf het altijd verkeerd. Raar is dat eigenlijk, dat bepaalde woorden op de een of andere manier maar niet in mijn brein opgeslagen willen worden. En dat is niet omdat ik gnocchi niet lekker vind. Ik vind het namelijk heerlijk, helemaal wanneer het zelfgemaakt is. Misschien moet ik het woord 100 keer opschrijven in een schriftje, zoals we dat vroeger op de basisschool ook deden. Ik sla informatie sowieso beter op wanneer ik het op schrijf. Of ik moet vaker bloggen over dit onderwerp, dat kan natuurlijk ook.
Zelf maken?
Een tijdje terug liet ik jullie zien hoe je zelf heel eenvoudig verse gnocchi maakt. Als je het recept gemist hebt dan kun je ‘m hier terug vinden. Deze gnocchi serveerde ik met een zelfgemaakte tomatensaus met gerookte makreel, kappertjes, mozzarella en basilicum. Lekkur!
Snijd 2 middelgrote uien in blokjes en de peper in dunne ringetjes (zaadjes en zaadlijsten verwijderd). Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui 2/3 minuten glazig. Voeg 2 teentjes geperste knoflook en de rode peper toe en bak dit al roerend 2 minuten mee. Voeg 1 eetlepel gedroogde oregano toe en vervolgens de gepelde tomaten. Breng aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen en inkoken. Maak de makreel schoon en snijd in stukjes. Wanneer de tomatensaus de juiste dikte heeft voeg je de makreel toe. Hak vervolgens 2 eetlepels kappertjes grof en doe deze bij de saus. Laat de saus nog 10 minuutjes pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi lichtbruin en krokant. Scheur (of snijd) ondertussen de mozzarella in stukjes en de basilicum fijn. Serveer de gnocchi met de saus, mozzarella, basilicum en wat citroenrasp.Gnocchi met makreel
Print recept
Ingrediƫnten
Zo maak je het
Ambrose, USA 2022 04 12 15 09 01 buy finpecia online PMC free article PMC8145127 PubMed 33673881