De laatste week van de vakantie breekt alweer aan. Verblijven jullie nog in het buitenland of ben je inmiddels weer lekker thuis? Ik geniet aankomende week nog even van de rust op de weg. Heerlijk om gewoon in een keer door te kunnen rijden in plaats van al die files. Vandaag heb ik genoten van het heerlijke weer en ben ik lekker in de tuin aan de slag gegaan. Ook dit jaar ben ik weer aan het moestuinieren. In mijn tuintje groeien verschillende soorten tomaten, courgettes, rode en gele bietjes en heel veel verschillende kruiden zoals basilicum, kaneelbasilicum, bieslook, selderij, rozemarijn en tijm. Het blijft een feestje om uit eigen tuin te kunnen koken.
Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Laat je mij weten met welk recept jij deze week aan de slag gaat? Vind ik leuk!
Meatless Monday – Bietjes salade met feta
Deze salade met zelf gemarineerde feta en crunchy walnoot is en blijft een heerlijk gerecht. Lekker met wat stokbrood ernaast.
Dinsdag – Noedelsoep met zalm en groenten
In de Aziatische landen is noedelsoep een verzamelnaam voor soep met noedels en andere verse ingrediƫnten geserveerd in een heldere bouillon. Ik combineer deze soep met zalm en verschillende groenten.
Woensdag – Kruidige kip met muntdressing
Kruidige kip, bloemkoolrijst en spinazie. Een gerecht waar ik persoonlijk heel erg blij van werd. Jij vast ook! De muntdressing maakt dit gerecht helemaal af.
Donderdag – Kikkererwten salade
Geen Meatless Monday, maar we gooien er deze week gewoon nog een vega recept tegenaan. Deze salade met kikkererwten, olijven en zongedroogde tomaten at ik ooit op de Rotterdamse Oogstmarkt bij de Tafel van Zeven. Ik bedacht mijn eigen variatie en dit is het resultaat!
Vrijdag – Stoute stoof
Je raadt het vast al, deze stoof maak je met stout bier. En pruimen! Die pruimen smelten helemaal weg en geven deze stoof een heerlijke zoete smaak.