Mango chutney met walnoten
Als je eenmaal zelf een chutney hebt gemaakt dan wil je nooit meer een chutney uit een potje. Dat geldt ook voor deze mango chutney die ik al jaren zelf maak. Bovendien weet je ook exact wat er precies ingaat, en dat vind ik ook nog eens een fijne bijkomstigheid. Al die e-nummers en andere stomme toevoegingen hebben we helemaal niet nodig. Zelf maken is in mijn ogen hartstikke hip en daarom vind ik het ook super leuk om een potje zelfgemaakte chutney cadeau te geven als ik ergens ga eten.
… Mijn chutney oogt wat donker, wat ook klopt want mijn witte wijnazijn was op. Ik heb dus rode wijnazijn gebruikt. Maakt voor de smaak geen snars uit, maar met witte wijnazijn zal de chutney wat geler kleuren.
Dit heb je nodig
… voor 1 weckpotje
1 niet rijpe mango, in stukjes
1 grote ui (of 2 kleine), gesneden
1 teen knoflook
stukje gember, geraspt
halve rode peper, in ringen
75 gr. walnoten, fijngesneden
50 gr. rozijnen
kruidnagel
150 gr. suiker
cayennepeper
zout
150 ml. witte wijnazijn
citroensap
Kook in een pan met dikke bodem de stukjes mango, ui, knoflook, rode peper, gember en azijn voor ongeveer 20 minuten op laag vuur. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg suiker, kruidnagel en rozijnen toe en laat 15 minuten op zacht vuur koken.
Breng de chutney op smaak met een snufje cayennepeper, citroensap en wat zout. Laat de chutney inkoken tot het dezelfde dikte heeft als jam en voeg hierna de walnoten toe. Schenk de chutney in een gesteriliseerde pot en laat afkoelen. Bewaar de chutney in de koelkast.
Super lekker bij een simpele bruine boterham met oude kaas, maar ook heerlijk te combineren bij een kip- of currygerecht. Binnenkort combineer ik deze chutney met een broodje kipburger. Het recept zal ik met jullie delen!
One thought on “Mango chutney”