Het tomatenseizoen is weer van start gegaan en overal om mij heen vind ik de meest heerlijk tomaten. Wist je dat je tomaten nooit, maar dan ook nooit in de koelkast moet bewaren? Hierdoor rijpen ze niet verder en verliezen ze smaak. Je kunt de tomaten het beste op de fruitschaal leggen en wachten tot ze net een beetje zacht beginnen te worden. Dan is de tomaat op haar best en ideaal om hier een rijkgevulde vegetarische tomaten groentesoep van te maken.
Ik ben dol op tomatensoep en maakte al meerdere variaties. Ik zal hieronder mijn variaties op de tomatensoep met jullie delen! Maar vergeet vooral niet naar beneden te scrollen voor het recept van deze heerlijke vegetarische tomaten groentesoep. Deze soep vul ik met onder andere prei, broccoli, paprika, peterselie en wat lange vermicelli. Die lijken een beetje op hele dunne noedels en geeft deze soep meer vulling en bite.
In mijn vorige huis kweekte ik zelf tomaten op mijn balkon. Dat was echt fantastisch. Zelf je eigen tomaten kunnen plukken is echt een feest! Daarnaast is het ook heel mooi om het groeiproces van een product eens met eigen ogen te zien. Je wordt je er ook meteen bewust van hoelang het proces duurt voordat een zaadje uitgroeit tot een tomatenplant met tomaten. En dan moeten die tomaten ook nog eens goed groeien want anders heb je dikke pech. Een tomaat weggooien wordt daarna ineens een stuk lastiger. Dat doe ik dus ook niet meer. Dan verdwijnt ‘ie in een jus, een omelet of wat dan ook…
Mijn 6 favoriete tomatensoepjes
Hieronder vind je een overzicht van de tomatensoepjes die hier heel graag op tafel komen! Door op de afbeelding te klikken ga je direct naar het recept 🙂
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Tomaten groentesoep
Print receptIngrediënten
- 1 kilo tomaten
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 rode paprika's, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 1 prei, in fijne ringen gesneden
- 1 hand peterselie, fijngesneden
- 2 nestjes vermicelli
- 0,5 - 1 liter grorentebouillion
- olijfolie
Zo maak je het
Snijd de tomaten in grove stukken.
Verhit wat olijfolie in de pan en fruit daarin de ui en knoflook glazig.
Voeg na ee paar minuten de tomatenpuree toe en roer dit een paar minuutjes op laag vuur door.
Voeg dan de in stukken gesneden tomaat toe en 1 in blokjes gesneden paprika.
Roer goed door en plaats de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 30 minuten achtjes pruttelen.
Pureer de soep vervolges glad met een staafmixer.
Voeg de bouillon en de gesneden broccoli, prei en vermicelli toe. Roer goed door en laat nog 10 minuten pruttelen.
Proef, en breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.
Voeg de fijngesneden peterselie toe en serveer de soep.