Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 27

Hallo lieve volgers! Het is zondag dus het is weer tijd voor een nieuw weekmenu. Hoe is jullie weekend geweest? Gisteren vierde ik mijn verjaardag voor mijn familie en combineerde dit meteen met een housewarming. Zo fijn om alle mensen waar je van houdt bij elkaar te hebben. Ik ben enorm verwend met een o.a. een prachtig nieuw horloge, een Magmix blender, heerlijke Rituals spulletjes, een nieuw kookboek, mooie flessen olijfolie en azijn en een hoop geld. 

Zometeen vertrekken wij naar het strand om even een dagje te chillen en van de zon te genieten. Ik kijk er nu al naar uit 🙂 Geniet van deze heerlijke zondag en kook lekker deze week!

Maandag – Frisse aardappelsalade in 15 minuten

aardappelsalade

Vandaag eten we deze heerlijke frisse aardappelsalade met een stukje gegrilde vis. Deze aardappelsalade tover je binnen 15 minuten op tafel. Heerlijk om op warme dagen niet al te lang in de keuken te hoeven staan. 

Dinsdag – Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Deze vegetarische pasta maak je van slechts een paar ingrediënten.  Koop dus mooie verse tomaten, heerlijke olijven en een stuk goede kaas en je bent al op de helft. 

Woensdag – Marokkaanse harira soep

harira soep

Woensdag is soepdag! En vandaag deel ik het recept van deze Marokkaanse harira soep. Deze rijkgevulde soep wordt veel gegeten tijdens de Ramadan en dat snap ik wel. Deze soep zit vol lekkers zoals linzen, kikkererwten en verschillende kruiden. 

Donderdag – Biefstuk sandwich

biefstuk sandwich

Mmmm! Ik was dit recept even helemaal vergeten, dus tijd om deze heerlijke biefstuk sandwiches weer eens op het menu te zetten. Dit broodje serveer ik met een sausje van basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Iets tussen pesto en pistou in.

Vrijdag – Panzanella salade

panzanella

Ohhh ja! Deze Italiaanse panzanella salade moet je een keer proberen! Voor deze salade kun je het beste oud brood gebruiken. Door de tomaten goed uit te laten lekker en het sap te mengen met olijfolie en rode wijnazijn krijg je een heerlijke dressing die door het brood wordt opgezogen. Yum!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.