De budget challenge!
Zo! Dat was ‘m dan weer. Het allerlaatste recept van deze budget challenge waarbij ik mijzelf op een weekbudget van 70 euro heb gezet in plaats van 100 euro (waarvan ik vaak nog meer uitgaf). Mijn bevindingen van deze budgetweek deel ik morgen tijdens het nieuwe weekmenu voor volgende week.
Vandaag deel ik het allerlaatste recept en dat is deze Spaanse aardappel tortilla met spinazie en tomaatjes. En natuurlijk kaas. Kaas maakt alles in het leven zoveel fijner. Het maken van een aardappel tortilla is redelijk eenvoudig. Wat het een beetje spannend maakt is het omdraaien. Als je een ovenvaste koekenpan hebt kun je op save spelen en de tortilla in de oven afbakken. Ik heb een groot bord gebruikt om de tortilla om te draaien. Werkt ook prima.
Voor dit recept was ik bij de Albert Heijn het volgende kwijt:
- 500 gram aardappelschijfjes > 0,75 cent
- 0,5 zak spinazie > 0,64 cent
- 6 biologische eieren > 2,19
- 0,5 bakje cherrytomaten > 0,51
- 0,5 zakje geraspte kaas > 0,74 cent
Totaal: 4,83 voor 2 personen. Per persoon: 2,41 euro.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Aardappel tortilla met spinazie
Print receptIngrediënten
- 2 uien, in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn geperst
- 500 gram aardappelschijfjes
- 0,5 zak spinazie
- 0,5 bakje cherrytomaten, door de helft gesneden
- 6 biologische eieren
- 2 tl. oregano
- een flinke hand geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui zachtjes aan.
Voeg dan de aardappelschijfjes en de oregano toe en zet het vuur iets hoger zodat de aardappel kan garen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg dan de cherrytomaten toe en bak deze mee. Voeg vervolgens de spinazie toe en wacht tot deze slinkt.
Kluts de eieren met flink wat peper en zout en voeg de geraspte kaas toe.
Giet het ei-mengsel over de aardappelschijfjes en schud de pan even goed heen en weer.
Zet het vuur laag en wacht zo'n 8 minuten. Wanneer de bovenkant langzaam begint te stollen en niet meer nat is, is het tijd om de tortilla om te draaien.
Pak een bord wat groter is dan je koekenpan en zet deze op de pan. Draai de pan om. Laat de omgedraaide tortilla vervolgens voorzichtig terug glijden in de pan.
Bak ook deze kant een kleine 8 minuten en serveer de tortilla direct.