Vispakketjes uit de oven zijn eenvoudig, gezond en lekker snel voor te bereiden. Wanneer het pakketje in de oven gaar stoomt heb jij alle tijd om even te ontspannen. De pakketjes kun je natuurlijk ook prima op de bbq klaar maken. De vis heeft op de bbq iets minder tijd nodig om te garen dan wanneer je ‘m in de oven bereid.
Wat ik zo ideaal vind aan deze pakketjes is dat je hier alles restjes groente uit de koelkast in kwijt kunt. Een scheut witte wijn en piepklein klontje roomboter maakt het natuurlijk helemaal af. Dit zorgt samen met het sap uit de vis, citroen en dille voor een rijke en smaakvolle saus.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
2 forelletjes
cherrytomaten
bosuien, in 3 delen gesneden
1 prei, fijngesneden
citroen
1/4 rode peper, fijngesneden
knoflook, fijngeperst
verse dille
witte wijn
olijfolie
peper & zout
aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Dep de forelletjes droog met een stukje keukenpapier en wrijf deze in met olijfolie en een geperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Leg 2 grote vellen aluminiumfolie op het aanrechtblad en leg op elk vel in het midden een laagje prei. Leg hier de forel bovenop en verdeel hier de tomaatjes, bosui, citroen, dille en rode peper omheen. Vouw de randen rondom de vulling omhoog en leg op elk pakketje een klontje roomboter en voeg hier ook een flinke scheut witte wijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vouw vervolgens het overige deel aluminiumfolie over de pakketjes heen en vouw de pakketjes goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif deze voor 20 minuten in de oven. Ik combineer dit gerecht graag met een frisse salade van o.a. veldsla, avocado, sjalot en een frisse citroendressing.