Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Pompoensoep

Pompoensoep met rode peper & koriander

Nu de herfst officieel zijn intrede heeft gedaan nemen we afscheid van de zomer en verplaatsen we ons leven naar binnen. We maken opnieuw kennis met producten die typisch bij de herfst passen zoals rode kool, spruitjes, pastinaak maar ook de veelzijdige pompoen waar je alle kanten mee op kunt. Ik vind het heerlijk om pompoen te roosteren in de oven en te verwerken in een herfst salade met linzen (recept komt binnenkort online), maar deze soep is ook favoriet. Rood wijntje erbij, kaarsjes aan…. 

Dit heb je nodig
… voor 1 pan soep

1 flespompoen
300 ml. kippenbouillon
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 rode peper, fijngesneden
bosje koriander
halve theelepel paprika poeder
peper en zout

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de uien, rode peper en op ‘t laatst de knoflook. Snijd de steeltjes van de koriander en bak deze samen met de paprikapoeder een minuutje mee. Voeg hierna de pompoen toe en bak deze even kort mee. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Zet hierna het vuur laag en laat de soep 20 minuutjes koken.

Als de pompoen gaar is pureer je de soep met behulp van een staafmixer glad. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer met wat fijngesneden koriander. Als je dit niet lust kun je natuurlijk ook prima selderij of platte peterselie gebruiken.

 

 

One thought on “Pompoensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.