Wat zien ze er gezellig uit he? Deze aardappeltaartjes maakte ik al eens eerder, maar dan als plaattaart. Vandaag bedacht ik dat je deze natuurlijk ook prima als 1 persoons variant kunt klaarmaken.
Eet dit samen met een lichte salade en je hebt een heerlijke lunch. Het aardappeltaartje leent zich natuurlijk ook uitstekend als aanvulling op de avondmaaltijd. Lekker met een sappig kippetje (bijvoorbeeld de dronken kip) en boontjes.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
2 vellen bladerdeeg
2 flinke vastkokende aardappels, in hele dunne schijfjes gesneden
rozemarijn, fijngesneden
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
een stukje emmentaler, geraspt
1 ei, los geklopt
peper & zout
kleine ovenschaaltjes
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de ovenschaaltjes in met wat olijfolie en leg hier het bladerdeeg in. De randjes kun je mooi over het schaaltje heen draperen. Prik in de bodem met een vork een aantal gaatjes.
Leg een laagje aardappels mooi dakpansgewijs in het ovenschaaltje. Strooi hier wat rode ui, emmentaler, rozemarijn en peper & zout overheen. Leg hierop nog een laagje aardappels, rode ui, kaas en kruiden. Ga door tot het schaaltje gevuld is. Bestrijk de randjes bladerdeeg met een losgeklopt ei en zet de schaaltjes in de oven voor 15 – 20 minuten.
One thought on “Aardappeltaartjes”