Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Saltimbocca en Madeira jus

Saltimbocca is een heerlijk Italiaans vleesgerecht en bestaat uit kalfsvlees, prosciutto en verse salie. Je kunt je met een koekenpan of deegroller uitleven op het vlees, maar ik vraag mijn slager altijd of hij het voor mij plat wil slaan. Kalfsvlees is niet goedkoop, maar doordat je het plat slaat heb je er ook niet al te veel van nodig. Bovendien vind ik dat je jezelf af en toe best mag trakteren op zo’n duur stukje vlees. Haal dit dan wel bij de slager ipv bij de supermarkt. De slager is wel ietsjes duurder, maar de kwaliteit en smaak van het vlees zijn zoveel beter dat het die extra euro wel waard is.

Serveer deze saltimbocca met Madeira jus, geroosterde roseval aardappels en frisse boontjes.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

2 ons kalfsvlees, platgeslagen
1 ons prosciutto
6 blaadjes salie
roomboter
madeira
peper & zout

400 gram roseval aardappelen, gewassen en in stukken gesneden
3 flinke tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
olie
peper & zout

300 gram sperziebonen, schoongemaakt
citroenrasp en sap
wok olie
peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de roseval aardappelen over een bakplaat met bakpapier en een goede scheut olie. Leg de teentjes knoflook (in schil) en takjes rozemarijn tussen de aardappelen en bestrooi met peper en zout. Rooster deze in 45-60 minuten goudbruin.

Kook de boontjes voor 5 minuten en spoel deze daarna af onder koud water om het proces van garen te beëindigen. Wok deze op het allerlaatste moment samen met een scheutje olie gaar. Voeg hierna wat citroensap toe en wacht tot het vocht verdampt. Breng op smaak met peper en zout.

Kruid het vlees met peper en zout en leg op beide plakken 2 salieblaadjes en rol het vlees op. Wikkel de prosciutto om het vlees en zet dit indien nodig vast met een prikker. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees rondom lichtbruin. Voeg een klont roomboter toe samen met 2 blaadjes salie en laat op zacht vuur verder garen. Haal na 10 minuten het vlees uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie om te rusten. Voeg een half glas Madeira toe aan het vocht van de jus en laat zachtjes inkoken.

Snijd de saltimbocca in grove plakken en serveer deze samen met de jus, geroosterde aardappels en boontjes.

 

5 thoughts on “Saltimbocca en Madeira jus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.