Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Aardbeienpannacotta

Vroeger was ik allergisch voor aardbeien. Ineens verschenen er out of the blue allerlei rode vlekken op mijn lijf en in mijn gezicht. Balen, want ik was gek op aardbeien. Gekookt kon ik ze gelukkig nog wel aan, maar een paar aardbeien uit het vuistje was meteen foute boel. Gelukkig herstellen je cellen iedere 7 jaar, en na een hele lange tijd heb ik de gok toch genomen. En wat bleek? Ik kreeg geen rode vlekken. Wat een feest! Sindsdien geniet ik ieder jaar weer van deze zomerkoninkjes! 

Met deze heerlijke aardbeien maakte ik onlangs deze aardbeienpannacotta klaar. Een heerlijk dessert wat helemaal niet moeilijk is om klaar te maken. Met slechts een aantal ingrediĆ«nten zoals verse aardbeien, yoghurt, slagroom en gelatine tover je deze zomerse aardbeienpannacotta binnen no time op tafel. Oke, het moet nog wel even opstijven in de koelkast, maar daar heb je verder geen omkijken naar. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Aardbeienpannacotta

Print recept
Aantal personen: 6 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 bakje aardbeien (500 - 600 gram)
  • 180 ml slagroom
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 gram suiker

Zo maak je het

1

Spoel de aardbeien onder koud water schoon en verwijder de kroontjes.

2

Week de gelatine in koud water tot deze zacht is.

3

Doe de suiker en slagroom in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zet het vuur uit.

4

Knijp de gelatine uit en roer deze door het slagroom mengsel.

5

Pureer de aardbeien glad en bewaar een aantal aardbeien ter garnering.

6

Roer het aardbeienmengsel door de yoghurt.

7

Voeg het mengsel van de slagroom toe en roer alles goed door.

8

Schenk het mengsel in 6 bakjes en dek deze af met wat plasticfolie en laat deze minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.

9

Om de pannacotta uit de bakjes te halen kun je de bakjes het beste even in heet water dopen. Stort ze vervolgens op een bordje.

10

Snijd de overige aardbeien in plakjes en leg deze op de puddinkjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.