Vlees & gevogelte

Biefstuk chimichurri

Deze zondag had ik beloofd om voor mijn lieve ouders te koken. Ik wist niet direct wat ik wilde koken en besloot om het even iets anders aan te pakken. Ik gaf mijn ouders beide een briefje met de mededeling daar een land op te schrijven. Ik zou 1 van de 2 briefjes trekken en aan de hand daarvan een gerecht bereiden. Ik trok het briefje van mijn vader. Blije Bietjes reist af naar Argentinië. Het land van het vlees, vlees en nog meer vlees.  In Argentinië zijn ze dol op vlees en om die reden staat Argentinië wereldwijd bekend om de Argentijnse steak. Zo slagen zij erin om een van de malste biefstuk ter wereld te produceren. Uitdaging in mijn keuken dus. Wat ook echt Argentijns is is chimichurri. Een pittige groene saus die je maakt van o.a. heel veel verschillende groene kruiden, knoflook en rode peper.

Deze groene saus combineerde ik met biefstuk, wilde rijst, kidneybonen, geroosterde maiskolven en een frisse salsa van tomaten, rode ui, avocado en groene kruiden. Een heel bord vol, maar wat hebben we gesmuld! Heb je nog wat over van de chimichurri? Dan bewaar je deze gewoon in de koelkast met een laagje olijfolie bovenop. Op deze manier is de saus nog zeker een maand houdbaar. Lekker op een broodje met rosbief of entrecote.

Biefstuk chimichurri

Print recept
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 4 mooie biefstukken van goede kwaliteit
  • 2 maiskolven
  • blik kidneybonen
  • wilde rijst
  • 4 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel fijngesneden platte peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • sap van een halve limoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • roomboter
  • Voor de chimichurri:
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • verse tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • sap van een halve limoen
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • scheut olijfolie van goede kwaliteit
  • sap van een halve limoen

Zo maak je het

1

Doe alle ingrediënten voor de chimichurri sausn in een hoge maatbeker en meng glad met een staafmixer.

2

Zet de saus in de koelkast.

3

Was de tomaten, snijd deze in vieren en verwijder de zaadlijsten .

4

Snijd in dunne reepjes, en vervolgens in blokjes. Doe dit ook met de rode ui en de avocado.

5

Snijd peterselie en koriander fijn. Meng dit door de tomaten en avocado en pers hier het sap van een halve limoen over uit. Meng met een scheut olijfolie en wat peper en zout.

6

Verwarm de oven voor op 200 graden.

7

Snijd de maiskolven doormidden en smeer in met roomboter. Verpak de maiskolven in aluminiumfolie en leg deze voor 30 minuten in de oven.

8

Haal de maiskolven na 30 minuten uit de oven, bestrijk opnieuw met roomboter en leg ze daarna nog 5-10 minuten onder de grill.

9

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

10

Verwarm de bonen in een pannetje.

11

Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en bak deze in olijfolie 1,5 minuut per kant. Pak deze daarna in in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten.

12

Snijd het vlees in dunne plakjes, serveer met de rijst, tomatensalsa, maiskolven, bonen en chimichurri saus.

13

Eetsmakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

Close