Vis

Vispakketje met kokosrijst

Ik ben dol op vispakketjes uit de oven. Heb jij ze al eens gemaakt? Ze zijn namelijk heel simpel te maken en je kunt alles wat je lekker vindt toevoegen en zo dus eindeloos variëren. Dit recept is daarom ideaal om restjes groenten in te verwerken zoals wortel, paprika, spinazie of gesmoorde boerenkool. In dit gerecht maak ik gebruik van paksoi, cherrytomaten en prei. Wees creatief en laat je verrassen door de diversiteit van smaken.

De frisse rijst met kokosmelk, gember, sereh, limoen en rode peper gaat goed samen met dit vispakketje. En zo’n stomend vispakketje presenteert natuurlijk ook leuk! Weinig werk en een verbluffend en smaakvol resultaat!

Vispakketje met kokosrijst

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 x 200 gram kabeljauw
  • een kleine paksoi, het witte deel in fijne reepjes gesneden (de groene blaadjes bewaar je en hak je grof)
  • cherrytomaten, gehalveerd
  • een halve prei, fijngesneden
  • een halve rode peper, fijngesneden
  • gember, 4 bij 4 cm, geraspt
  • 1 knoflookteentje, geraspt
  • 200 gram basmati rijst
  • kokosmelk
  • sereh
  • sap en rasp van een halve limoen
  • peper & zout
  • olijfolie
  • roomboter
  • aluminium folie

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verhit een scheut olijfolie in een pan en zet hierin de paksoi en prei even aan.

3

Leg 2 grote vellen aluminium folie op het aanrecht en verdeel hier het mengsel van paksoi en prei over. Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout en leg de vis op het mengsel van paksoi en prei. Leg hier wat gehalveerde cherrytomaten op en het grofgesneden groene blad van de paksoi..

4

Voeg hier nog een klontje roomboter aan toe, het rasp van een halve limoen en wat fijngesneden rode peper (de rest is voor in de rijst).

5

Breng op smaak met peper & zout en pak de pakketjes goed in. Gooi ze voor zo’n 20 minuten in de oven.

6

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de rode peper en knoflook, en daarna de gember zachtjes aan.

7

Voeg de rijst toe en roer goed door.

8

Kneus de sereh met een mes en doe deze in de pan.

9

Voeg ruim kokend water toe en het sap van een halve limoen en gaar de rijst volgens de verpakking.

10

Giet de rijst vervolgens af en verwijder de sereh.

11

Doe de rijst terug in een pan en meng met een flinke scheut kokosmelk en breng op smaak met peper en zout.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Rendang – Blije Bietjes
    21 juli 2016 at 19:39

    […] Oh.. en trouwens! Dat halve blikje kokosmelk gooi je natuurlijk niet weg! Daar kun je heerlijke kokosrijst mee maken. Hoe je die kokosrijst maakt lees je hier! […]

  • Reply
    Weekmenu 17 – Blije Bietjes
    22 april 2018 at 17:30

    […] Vrijdag – Vispakketje met kokosrijst […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close