In balsamico geroosterde bieten carpaccio
De rode kroten. Ik ben er gek op! Vooral geroosterd in de oven met een scheut balsamico azijn. Lekker in een (couscous)salade, maar vandaag heb ik er een carpaccio van gemaakt. De zoetzure geroosterde bietjes gaan heel goed samen met de zachte geitenkaas, de frisse dressing en het bittertje van de rucola.
Wat heb je nodig
een paar bieten
tijm
handje rucola
geitenkaas
handje walnoten, in stukjes gehakt
balsamico azijn
goede kwaliteit olijfolie
sap van een halve citroen
mosterd
honing
peper en zout
Maak de bieten schoon en kook ze in 15 – 20 minuten gaar (dit hangt een beetje af van het formaat van de biet). Laat de bieten afkoelen en verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het velletje van de bieten en leg elke biet op een vel aluminiumfolie en giet hier een scheutje balsamico azijn bovenop. Leg in elk pakketje een takje tijm en pak de pakketjes goed in zodat er geen vocht kan ontsnappen en leg deze voor 30-40 minuten in de oven.
Laat de bietjes vervolgens afkoelen en snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Bak de walnoten even kort in een koekenpan en hak deze in grove stukjes. Voor de dressing meng je 2/3 olijfolie met 1/3 deel citroensap, een eetlepel mosterd en een kleine eetlepel honing en klop dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de plakjes biet met de rucola, geitenkaas, walnoten en de dressing.
…Ik voegde er nog wat tomaten chili jam aan toe. Super lekker! Weten hoe je die maakt? Dat lees je hier.