Zondag = bakdag! En met Valentijn zo voor de deur natuurlijk de ideale gelegenheid om je Valentijnsrecept van tevoren even uit te proberen. Zo weet je zeker dat je aanstaande dinsdag een lekker recept hebt om je geliefde mee te verrassen, en voor nu een mooie smoes om van deze heerlijke brownies te genieten.
Deze brownies zijn niet mierzoet, maar hebben een volle chocoladesmaak. Chocolade matcht fantastisch met frambozen en voor wat extra crunch voeg ik wat pistache nootjes toe. Ook fijn aan dit recept is dat je de brownie binnen 15 minuten in de oven schuift. Zo houd je voldoende tijd over om echte Valentijnsdingen te doen. Whatever that may be…
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwarm de pure chocolade au bein marie. Hiervoor breng je water aan de kook in een pan. Plaats hierboven een schaal en breek hierin de chocolade in stukjes. De schaal mag het water niet raken. Laat de chocolade rustig smelten. Breek de eieren in een kom en meng met de suiker en boter. Zeef de bloem en de cacao. Wanneer de chocolade wat afgekoeld is roer je deze door het eimengsel heen samen met de bloem en cacao. Pel de pistachenootjes en hak deze grof. Meng de nootjes en frambozen voorzichtig door het bakmengsel. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede schaal/vorm. Bak de brownies in ongeveer 45 minuten gaar. Verwarm de witte chocolade au bien marie en versier hier de bovenkant van de brownie mee. Brownies met framboos en pistache
Print recept
Ingrediënten
Zo maak je het