Salades

Lente salade

salade

Het klinkt misschien heel erg suf, maar ik word altijd super blij van het doppen van boontjes. Op de een of andere manier werkt het altijd heel erg mediterend voor mij. Momenteel zijn er genoeg verse bonen verkrijgbaar, en daar maak ik graag gebruik van, want ik vind ze zóóó lekker! Verse doperwten, tuinbonen, kapucijners. YUM! Ik kan er geen genoeg van krijgen. I-de-aal in een heerlijke salade.

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe groente groeit. Als je zo’n boon openmaakt dan liggen daar allerlei mini boontjes in een zijdezacht bedje. Het kweken van groente is door de moestuin actie van de AH een enorme hit geworden. Oke, ik ben dan wel geen fan van de supermarkt, dit was gewoon een hele goede move van de AH. Daar hebben ze op het hoofdkantoor goed over nagedacht! Jong en oud ging aan de slag met het opkweken van fruit, kruiden en groente. Hebben jullie er ook aan meegedaan?

Zelf salade kweken

Dit jaar kocht ik mijn eigen biologische zaden en ging ik voor het tweede jaar fanatiek aan de slag! En met succes, want mijn mini balkon begint langzaam op een jungle te lijken. Mijn tomatenplanten zijn al ruim 1 meter hoog en de eerste bloemetjes laten zich voorzichtig zien. Verder groeit er rozemarijn, basilicum, tijm, munt en ook mijn augurkenplant staat prachtig in bloei. Binnen heb ik 4 peper planten staan, daar groeien nu ieniemienie pepertjes! En ook al ben ik gek op peper, 4 planten is natuurlijk best wel veel voor een 1persoons huishouden. Van de rest ga ik sambal maken, of ik droog de pepertjes zodat ik deze later kan verwerken in gerechten.

Als je het doppen van bonen nou teveel gedoe vindt, dan wil ik je adviseren om die uit de diepvries te gebruiken. De bonen uit pot laten we lekker staan, die zijn namelijk echt niet lekker en passen ook niet in deze frisse lente salade.

Lente salade

Print recept
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram krieltjes
  • 100 gram gedopte tuinbonen (of uit vriezer)
  • 50 gram verse tuinbonen (of uit vriezer)
  • dille
  • peterselie
  • gerookte zalm
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • mosterd
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Was de krieltjes grondig en kook deze in de schil in ongeveer 10-15 minuten gaar. Giet vervolgens af.

2

Kook of pocheer de eitjes in een pan met water. Houd 6 minuten aan voor koken en 2/3 minuten voor pocheren.

3

Kook de tuinbonen en doperwten in ongeveer 5 minuten gaar in een laagje water en giet deze af wanneer ze zacht zijn, maar nog wel een bite hebben.

4

Voor de dressing meng je 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 theelepel mosterd in een hoge kom. Voeg hier wat verse en fijngesneden dille en peterselie aan toe.

5

Blender met behulp van een staafmixer glad.

6

Doe de krieltjes, bonen en gerookte zalm in een schaal en meng hier de dressing doorheen.

7

Breng op smaak met peper en zout en garneer met de eieren en wat dille takjes. Eetsmakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Weekmenu 21 – Blije Bietjes
    22 mei 2017 at 14:26

    […] Vrijdag – Lente salade […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close