Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Gepofte bietjes met hangop van geitenyoghurt met gepofte knoflook en groene kruiden

Voor Betsie’s geitenzuivel mocht ik aan de slag met een van haar geitenmelk producten. Geitenmelk is licht en romig van smaak en ook nog eens licht verteerbaar. Daarnaast kan geitenmelk een goed alternatief voor koemelk zijn, en kunnen mensen met een koemelkallergie hier baat bij hebben.  De producten van Betsie’s vind je in het zuivelschap in de supermarkt. De producten worden gemaakt van heerlijke en verse geitenmelk. De geitenboerderij van Martien, waar Betsie’s haar verse geitenmelk haalt, vind je in Rijkevoort. Een plaatsje vlakbij de grens met Duitsland. Deze geitenmelk wordt vervolgens door Veco Zuivel op duurzame wijze verwerkt tot heerlijke verse geitenmelk, of een kommetje geitenyoghurt-moment.

geitenyoghurt

Aan mij de taak om hier iets heerlijks mee te maken. En natuurlijk kiest deze Blije Biet dan voor bietjes. De aardse smaak van de bietjes past heel goed bij de zachte romige smaak van de hangop die ik van de geitenyoghurt-moment maak. De bietjes pof ik samen met wat knoflook in de oven. Door knoflook in de oven te poffen wordt deze heel zacht en bijna zoet van smaak. Heerlijk in combinatie met wat verse kruiden zoals tijm en oregano.

geitenyoghurt

De producten van Betsie’s vind je onder andere bij de Albert Heijn, Dirk en Hoogvliet.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 ml. Betsie’s geitenyoghurt-moment
  • 8 ongekookte bietjes
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse oregano
  • 4 tenen knoflook
  • honing
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

1

Giet de avond van tevoren de yoghurt in een schone theedoek in een vergiet en plaats deze boven een bak in de koelkast. Zo kan de geitenyoghurt-moment uitlekken.

2

Verwarm de volgende dag de oven voor op 200 graden Celsius.

3

Maak de bietjes schoon, wrijf ze samen met de knoflook in met wat olijfolie en wikkel deze in aluminiumfolie samen met de teentjes knoflook.

4

Leg de bietjes in een ovenschaal en plaats deze in de oven voor ongeveer 60 – 90 minuten tot de bietjes gaar zijn.

5

Haal de bietjes uit de oven en laat even afkoelen.

6

Schep de hangop in een bakje en snijd ondertussen de tijm en oregano fijn en meng deze samen met 2 theelepels honing door de hangop.

7

Haal de bietjes uit de ovenschaal en verwijder het velletje.

8

Verwijder het schilletje van de knoflook en doe de zachte inhoud bij de hangop.

9

Meng de hangop goed door elkaar. Proef, en breng op smaak met peper en zout.

10

Snijd de bietjes in mooie plakjes en leg deze in een cirkel op het bord.

11

Schep in het midden de hangop en breng de bietjes op smaak met wat versgemalen peper en zout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.