Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Groene kool rolletjes met pulled chicken en paddenstoelen

Hoihoi! Het is dinsdag dus tijd voor een nieuw recept! En deze week gaan we verder met de soja kip waarvan ik het recept vorige week met jullie deelde. Heb je dit fantastische recept nog niet gezien, dan kun je het hier bekijken. Hiermee maakte ik groene kool rolletjes die ik vulde met pulled chicken en een mengsel van roergebakken paddenstoelen. Jeetje, dit was echt heel erg lekker! Ik combineerde deze groene kool rolletjes met rijst, maar je kunt er ook aardappeltjes bij eten. Een heerlijk recept om op een vrije zondag mee aan de slag te gaan. 

soja kip uit de oven

Ik ging als eerste aan de slag met de pulled chicken. Deze kip marineerde ik als eerst in een mengsel van  soja en ketjap. Om de kip op smaak te brengen gebruikte ik onder andere gember, steranijs, piment, knoflook en lombok pepers. De kip heb ik een uur gemarineerd en vervolgens een uur in de oven geschoven op 200 graden. 

Terwijl de kip ligt af te koelen ging ik aan de slag met de paddenstoelen. Ik koos voor een mix van kastanje champignons, oesterzwammen en de enoki paddenstoelen. Je bent natuurlijk helemaal vrij om je eigen paddenstoelenmengsel samen te stellen. Maar zeg nou eerlijk, dit ziet er toch als een feestje uit? Deze prachtige en smaakvolle paddenstoelen kocht ik bij De Westlandse Tuin in Rotterdam. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Groene kool rolletjes met pulled chicken en paddenstoelen

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediƫnten

  • Voor de kip:
  • 2 kippenpoten
  • 2 steranijs
  • 4 pimentkorrels, gekneusd
  • gember, een duimlengte fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 lomboks, fijngesneden
  • 200 ml sojasaus
  • 200 ml ketjap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Voor de groene koolrolletjes:
  • 1 groene kool
  • 400 gram paddenstoelen, in stukjes gesneden
  • 0,5 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • sojasaus
  • zonnebloemolie

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Meng de zonnebloemolie met de gekneusde pimentkorrels, soja, ketjap, fijngesneden lomboks, gember en steranijs.

3

Haal de kippenpoten uit de koelkast en snijd ze met een scherp mes meerdere keren in.

4

Doe de marinade in een ovenvaste schaal en leg de kippenpoten hierin. Masseer de kippenpoten met de marinade.

5

Plaats de ovenschaal in de oven en bak hierin de kip gaar in 50 minuten.

6

Giet iedere 10 minuten de marinade over de kip, en draai deze regelmatig zodat de kip aan beide kanten bruin kleurt.

7

Haal de kip na 50 minuten uit de oven en laat afkoelen. Pluk hierna de kip.

8

Breng een pan met ruim water aan de kook.

9

Verwijder voorzichtig de bladeren van de kool.

10

Blancheer de bladeren in een pan met kokend water voor 5-10 minuten.

11

Snijd ondertussen het sjalotje, knoflookteentje en rode peper fijn.

12

Verhit wat zonnebloemolie in een wokpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper. Voeg vervolgens de paddestoelen toe.

13

Snijd de harde nerf uit de koolbladeren, vul deze met het paddenstoelen mengsel en de pulled chicken. Rol ze vervolgens op.

14

Serveer met bijvoorbeeld rijst.

15

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.