Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Soja kip uit de oven

Hoihoi! Het is dinsdag dus tijd voor een nieuw recept! En deze week trappen we af met soja kip uit de oven! Zoals ik in mijn vorige blogpost liet weten heb ik de afgelopen weken nagedacht hoe ik verder wil met Blije Bietjes. Ik vind het heerlijk om te koken en recepten met jullie te delen, maar soms is het lastig combineren met mijn werk. Zoals jullie misschien al weten werk ik als eventmanager in de Fenix Food Factory in Rotterdam. Een super toffe plek waar 11 verschillende ondernemers zich focussen op puur, lokaal en heerlijk eten/drinken. 

In november en december heb ik het erg druk gehad en draaide ik veel onregelmatige diensten. En als je iedere avond pas na 12 uur ‘s avonds thuis komt dan is er weinig tijd en energie over om nog aan de slag te gaan met Blije Bietjes. Leermomentje voor mijzelf, dit jaar ga ik vooruit werken zodat ik jullie in de drukke maanden toch van heerlijke recepten kan voorzien! Ook organiseerde ik een 3 gangen kerst-kookworkshop voor DP6, een architectenbureau uit Delft en verzorgde ik de catering voor The Talking Tread. Zij organiseerde een Clothing Swap in zaak.acht. Je vindt hier meer informatie over dit fantastische initiatief! 

Wat gaat er veranderen in 2018? Vooral meer structuur op mijn blog! Vaste dagen waarop ik content aanlever zodat jullie weten wanneer je wat kunt verwachten. 

De planning ziet er als volgt uit:

Zondagavond: weekmenu

Dinsdag: recept 

Donderdag: basis recept zonder pakjes of zakjes. Denk aan sauzen, brood, smeersels etc.

Soja kip uit de oven… 

Nu even terug naar dit recept! Ik maakte groene kool rolletjes met pulled chicken en paddenstoelen! Vet lekker! De kip marineerde ik een mengsel van soja, ketjap, piment, gember en nog meer heerlijke specerijen. De kip an sich is al fantastisch heerlijk! En daarom deel ik eerst het recept voor deze heerlijke kip uit de oven. Want deze kip is ook heerlijk met rijst en sambalboontjes bijvoorbeeld. Het recept voor de groene kool rolletjes vind je later deze week terug op mijn blog! We gaan nu eerst aan de slag met de kip! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Soja kip uit de oven

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

 • 2 kippenpoten
 • 2 steranijs
 • 4 pimentkorrels, gekneusd
 • gember, een duimlengte fijngesneden
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 2 lomboks, fijngesneden
 • 200 ml sojasaus
 • 200 ml ketjap
 • 2 eetlepels zonnebloemolie

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Meng de zonnebloemolie met de gekneusde pimentkorrels, soja, ketjap, fijngesneden lomboks, gember en steranijs.

3

Haal de kippenpoten uit de koelkast en snijd ze met een scherp mes meerdere keren in.

4

Doe de marinade in een ovenvaste schaal en leg de kippenpoten hierin. Masseer de kippenpoten met de marinade.

5

Plaats de ovenschaal in de oven en bak hierin de kip gaar in 50 minuten.

6

Giet iedere 10 minuten de marinade over de kip, en draai deze regelmatig zodat de kip aan beide kanten bruin kleurt.

7

Haal de kip na 50 minuten uit de oven.

8

Serveer met rijst en sperzieboontjes.

9

Eetsmakelijk!

 

7 thoughts on “Soja kip uit de oven

 1. Hallo!
  Vanavond het recept met de sojakip gebprobeerd… Beetje aangepast naar de ingredienten die ik zelf in huis had. HEERLIJK!! Voor herhaling vatbaar, gaan we vaker eten! #blijebietjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.