Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Groene soep met broccoli – 30 minuten gerecht

Vandaag ging ik aan de slag met restjes broccoli en tuinerwtjes. Volgens de website van Milieucentraal gooien we gemiddeld 13% van ons eten in de prullenbak. Dat komt neer op ongeveer 40 kilo voedsel per persoon per jaar. Daarmee verspillen we in ons kleine landje ruim 700 miljoen kilo voedsel. Vreselijk en ook helemaal niet nodig. Want met restjes kun je nog zoveel doen, hoe klein ook… Verwerk ze in een salade, soep, omelet of snack. 

Ik had een flinke batch saoto soep gemaakt waarvan ik een groot gedeelte wilde invriezen voor een later moment. De vriezer begon aardig vol te raken, dus er moest iets opgemaakt worden. Ik kwam nog een half pak erwtjes tegen en had nog een stronk broccoli in de koelkast liggen. En zo ontstond het idee voor deze groene soep. Hartstikke lekker en ook nog eens gezond! 

Deze soep kun je natuurlijk ook prima maken met restjes courgette, paksoi of wat er dan nog in je koelkast ligt. Anyway, weggooien is vanaf nu geen optie meer 🙂 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Groene soep met broccoli

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli van ongeveer 500 gram
  • 1 flinke ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 schaaltje tuinerwtjes
  • 1 liter groentebouillon
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

1

Snijd de ui in blokjes.

2

Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Giet de groentebouillon na een paar minuten erbij.

3

Maak de broccoli schoon en doe de roosjes bij de bouillon. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.

4

Wanneer de broccoli bijna gaar is voeg je de tuinerwtjes toe voor ongeveer 1 minuut.

5

Pureer de soep vervolgens glad.

6

Pers het sap van een halve citroen uit boven de soep en breng de soep op smaak met peper en zout.

7

Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.