Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 3

Het tweede weekmenu van 2019 staat weer voor jullie klaar. Hebben jullie een fijne week gehad? Kinderen weer naar school en zelf weer begonnen met werken? Ik heb een vrij drukke week achter de rug, wij hadden veel nieuwjaarsborrels op het werk. Altijd leuk en gezellig! Ook was dit de eerste week dat ik officieel mijn eerste doordeweekse vrije dag had. En wat heb ik hier van genoten. De avond van tevoren had ik al een to do lijstje gemaakt zodat ik precies wist wat ik die dag wilde gaan doen. Het was echt een verademing om tegen de lunchpauze tot de ontdekking te komen dat ik al op 75% was. 

Zo had ik ‘s middags ook nog wat quality time voor mezelf en ben ik even lekker gaan wandelen en heb ik een boek gelezen. Zo fijn! 

Geniet nog even van de zondagavond. Ik duik zo met een kopje thee op de bank om naar Heel Holland Bakt te kijken. Kijken jullie dat ook zo graag? 

Maandag –Romige pastasaus met tortellini

Romige pastasaus met tortellini

We starten deze week met deze romige pastasaus met tortellini. Een lekker simpel gerecht dat snel klaar is. Eet je liever vegetarisch? Vervang de hamblokjes dan door reepjes zongedroogde tomaat. Dat is namelijk ook echt super lekker. 

Dinsdag –Champignonsoep

champignonsoep

Hmmm! Ik kan elke dag wel soep eten. Zijn jullie er ook zo dol op? Deze vegetarische champignonsoep is super eenvoudig klaar te maken en daarom ideaal voor de dinsdagavond. Lekker met een stokbroodje met smeersels. 

Woensdag –Kalkoenhaas in masala kokossaus

Kalkoenhaas in masala kokossaus

Dat je kalkoen alleen tijdens de kerst eet is natuurlijk dikke onzin. Kalkoenhaas is super mager vlees en past daarom perfect in een gebalanceerd weekmenu. 

Donderdag –Vispakketje met kokosrijst

Deze vispakketjes uit de oven zijn niet alleen simpel en perfect om restjes groenten op te maken, ze zijn ook nog eens super lekker! Ik serveer deze vispakketjes met kokosrijst die ik op smaak heb gebracht met onder andere gember en citroengras, maar je kunt er natuurlijk ook krieltjes uit de oven bij serveren. 

Vrijdag –Zigeuner zuurkool

zigeuner zuurkool

Door het toevoegen van verschillende kruiden en specerijen krijgt deze zigeuner zuurkool extra veel smaak. Het mooie rode kleurtje krijg je door het toevoegen van paprikapoeder en tomatenpuree. 

Zaterdag –Soda brood met honing klaver geitenkaas

soda brood

Vandaag ga ik lekker bakken en maak ik dit soda brood klaar. Dat blijft namelijk een leuk kliederwerkje. Deze keer maak ik het brood met komijnkaas en eten wij dit ‘s avonds met wat lekkere kleine tapas hapjes. 

Zondag –Erwtensoep

De eerste erwtensoep van 2019! Ik ben dol op erwtensoep en maak het liefst een hele grote pan zodat ik mijn vriezer direct van wat bakjes kan voorzien. Ideaal als ik het weer eens druk heb en weinig tijd heb om te koken. Ik houd zelf van hele dikke erwtensoep waar je lepel rechtop in blijft staan. Jullie ook? 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.