Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Home made pastasaus

Zelfgemaakte pastasaus hoort wat mij betreft echt in het rijtje van comfort food. Deze pastasaus met geroosterde tomaten is heel eenvoudig te maken en een perfecte basis voor een heerlijk pastagerecht. Combineer de saus met pasta, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijk vegetarisch pastagerecht. Of combineer de saus met rul gebakken gehakt voor een perfecte bolognese saus. Geen zin in pasta? Dan is deze saus ook heerlijk met kipfilet gevuld met mozzarella, tomaat en basilicum. 

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

500 gram tomaten, in kwarten gesneden
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl. rozemarijn, fijngesneden
een handjevol tijm, fijngesneden
1 eetlepel oregano, fijngesneden
1 glas rode wijn
1 winterwortel, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 tl. kappertjes
2 blaadjes laurier
100 ml. groentebouillon
peper & zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tomaat over een bakplaat en verdeel hierover de rozemarijn, de helft van de knoflook en een flinke scheut olijfolie. Meng dit en rooster de tomaten voor 30-40 minuten in de oven.

Zet een pan met olijfolie op het vuur en fruit hierin de uien in 10 minuten glazig. Voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe en fruit dit 5 minuten mee. Voeg knoflook, tijm, oregano en kappertjes toe en bak dit zachtjes een paar minuten mee. Doe de tomaten erbij samen met een glas rode wijn en 100 ml. bouillon. Voeg peper, zout en laurier toe en breng aan de kook. Laat het mengsel minimaal 30 minuten op zacht vuur stoven tot er een dikke saus ontstaat. Pureer de saus met behulp van een staafmixer glad.

One thought on “Home made pastasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.