Soep

Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep

Nu het buiten kouder wordt krijg ik steeds meer zin in rijkgevulde maaltijden zoals stoofvlees, stamppotjes en maaltijdsoepen. Als fervent soepliefhebber weer een mooi moment om aan de slag te gaan met een nieuw soep recept. Ik zat te dubben tussen bruine bonensoep of deze Hongaarse goulashsoep. De rijkgevulde bruine bonensoep houden jullie nog van mij tegoed, want ik koos deze keer voor de Hongaarse goulashsoep. In Hongarije noemen ze deze soep “Gulyas”, terwijl wij de stoofpot “Goulash” noemen, wat in Hongarije dus eigenlijk “Pörkölt” wordt genoemd.

Anyway, soep die op goulash lijkt. Rijkgevuld met rundvlees, wortel, paprika en heel veel verschillende kruiden die de soep heel veel smaak en pit geeft. Dit is echt zo’n heerlijk zondags recept omdat de soep alleen maar smaakvoller wordt wanneer je hem een paar uur zachtjes laat pruttelen. Ondertussen gaat het in huis heerlijk ruiken. Ik word altijd super blij van dit soort recepten. Deze soep warmt je heerlijk op na een mooie herfstwandeling in het bos. Krijg je er al zin in? Aan de slag dan maar!

Hongaarse goulashsoep

Print recept
Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram runderschenkel
  • 4 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 3 paprika's (rood, geel en groen)
  • 2 flinke winterwortels
  • 4-5 aardappels
  • 1 rode peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 200 gram tomatenpuree
  • bloem
  • 1 klein flesje rode wijn
  • 1,5 liter runderbouillon
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Pel en snijd de uien in dunne ringen.

2

Verwarm wat roomboter in een pan, en fruit hierin de uien voor 15 minuten zachtjes aan. Zo worden ze lekker zacht en zoet van smaak.

3

Doe de kruidnagels, karwijzaad en jeneverbessen in een vijzel en maal deze fijn.

4

Doe 3 flinke eetlepels bloem in een plastic zak, samen met 2 theelepels van het kruidenmengsel dat je net hebt gevijzeld inclusief een snuf zout.

5

Doe de schenkels in de plastic zak en schud goed zodat hij van alle kanten is bedekt met bloem en kruiden.

6

Verhit wat olijfolie in een koekenpan, en bak hierin de schenkels rondom bruin.

7

Snijd de peper en knoflook fijn, en voeg deze voor 3/4 minuten bij de uien.

8

Voeg de rest van het kruidenmengsel bij de uien, samen met de paprikapoeder, een flinke snuf zout en tomatenpuree. Laat dit een paar minuten meebakken tot de tomatenpuree begint te geuren.

9

Leg het vlees op het uienmengsel, voeg dan de runderbouillon en wijn toe.

10

Snijd de paprika's in blokjes en doe deze in de pan.

11

Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat dit 2 uur zachtjes pruttelen op laag vuur.

12

Haal het vlees na 2 uur uit de pan, en snijd deze in fijne blokjes.

13

Schil de aardappels en wortels, en snijd deze in fijne blokjes. Doe deze samen met het vlees terug in de pan.

14

Laat de soep nog 40 minuten door pruttelen, en serveer deze dan met een dot crème fraîche.

15

Smakelijk eten 🙂

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

Close