Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Kefta kebab met knoflooksaus

Kefta is een typisch Marokkaans gerecht en is eigenlijk niets meer dan heerlijk gekruid vlees op een stokje of spies. Kefta wordt gemaakt van gehakt of lamsvlees en wordt op smaak gebracht met een heerlijke mix van specerijen. Hiervoor gebruik je o.a. komijn, paprikapoeder, koriander, ui en peterselie. Deze mix wordt ook wel aangevuld met kaneel, cayenne peper en munt.

Ik serveer deze kefta met een zelfgemaakte light knoflooksaus op basis van yoghurt, knoflook, munt en peterselie. Combineer met een salade, bijvoorbeeld deze aubergine salade met kruiden en granaatappel en je hebt een smaakvol, gezond en licht hoofdgerecht! 

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

300 gram rundergehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, heel fijn gesneden
1,5 theel. paprikapoeder
0,5 theel. komijn
0,5 theel. korianderpoeder
een snufje cayennepeper naar smaak
een snufje kaneel
0,5 theel. zout
platte peterselie, fijngesneden (een handje)

Voor de knoflooksaus
5-6 eetl. yoghurt
platte peterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
munt, fijngesneden
sap van een halve limoen
peper & zout

olijfolie
spiezen of lange sateprikkers (week de laatste even in een laagje water)

Meng het gehakt met alle ingrediënten en meng het mengsel in 4 gelijke delen. Vouw het gehakt stevig om de spies of prikker en druk alles goed aan. Je kunt de spiesen nu meteen grillen, maar je kunt ze ook afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. De smaken kunnen zo nog even goed intrekken.

Verwarm een grillpan op het vuur en smeer de spiesen in met wat olijfolie. Grill de spiesen aan beide kanten in ongeveer 10 minuten gaar.

Meng de yoghurt met knoflook, peterselie, munt en wat limoensap. Breng op smaak met peper en zout en serveer samen met de kefta. Eetsmakelijk!

One thought on “Kefta kebab met knoflooksaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.