Pasta, pizza

Easy risotto met erwtjes en courgette

risotto

Ohhh I love risotto!! Wanneer je dit heerlijke gerecht klaarmaakt met de originele risotto rijst dan ben je wel eventjes zoet. Risotto heeft liefde en heel veel aandacht nodig. Non stop roeren terwijl je de bouillon beetje bij beetje toevoegt. Niet iedereen heeft dit engelengeduld waardoor de risotto soms wat droger op tafel komt dan eigenlijk de bedoeling is.

Het fijne van deze risotto is dat ik ‘m maak van parelgort waardoor de risotto eigenlijk niet kan mislukken. Parelgort is gerst dat gepeld en geslepen is en heeft een licht nootachtige smaak. In tegenstelling tot de risotto rijst heeft gort eigenlijk helemaal geen aandacht nodig. Je voegt de bouillon in 1 keer toe en dan is het een kwestie van 20-30 minuten wachten tot de gort de bouillon heeft opgenomen en gaar gekookt is. De smaak is fluweelzacht en de gort behoudt na het koken zijn bite. Precies zoals een risotto hoort te zijn.

Easy risotto met erwtjes en courgette

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 courgette, in ringen gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 250 gram erwten
  • platte peterselie, fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 handjes parelgort
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper & zout

Zo maak je het

1

Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de courgette voor 5 minuten. Voeg hierna ui en knoflook toe en bak dit nog even mee.

2

Doe hierna 2 handen parelgort in de pan en meng dit met de groente. Bak de gort een minuutje mee en voeg hierna een zo'n 600 ml. bouillon toe.

3

Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur hierna wat zachter.

4

Controleer na 15 minuten of de risotto extra vocht nodig heeft en voeg indien nodig nog wat bouillon toe (de gort moet half onder staan).

5

Laat alles nog 10-15 minuten pruttelen en voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe.

6

Maak de risotto af met een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter. Meng goed door elkaar tot een smeuïg geheel en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Is de risotto iets te droog? Voeg dan nog een scheutje bouillon toe.

7

Serveer de risotto met wat fijngesneden peterselie en wat extra geraspte kaas. Buon appetito!

 

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Weekmenu 19 – Blije Bietjes
    7 mei 2017 at 17:09

    […] Meatless Monday – Risotto met erwtjes en courgette  […]

  • Reply
    Risotto met erwtjes en op de huid gebakken zalm - Blije Bietjes
    9 augustus 2017 at 10:13

    […] deelde al eens eerder een snelle variatie op het klassieke risotto recept, namelijk een risotto van parelgort. Dit gerecht heeft iets minder aandacht nodig dan het originele recept. Als je nog nooit een […]

  • Reply
    Weekmenu 7 – Blije Bietjes
    11 februari 2018 at 17:24

    […] Meatless Monday – Easy risotto met erwtjes en courgette   […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close