Kip marineren in yoghurt? Ja echt, geloof me, dat kan en is nog lekker ook! De zuurtjes uit de yoghurt maken het kippenvlees van deze kip tandoori lekker mals, en daar wordt iedereen blij van, toch? Soms kan kip wat droog uitvallen (ik haat dat), daarom kies ik net als in het traditionele recept voor kippenpoten. Daar zit iets meer vet aan, maar dat komt de smaak én het vleesch echt ten goede. Ik bedenk me nu ondertussen dat kippendijfiletjes ook heel erg geschikt zijn voor dit recept. Dus leef je uit!
Tandoori komt van tandoor, wat in de Hindi taal kleioven betekent. Het spreekt dus voor zich dat je deze kip in de oven bereid. Hier gewoon in een gasoven. Werkt ook prima. De kippenpoten marineer je in een mengsel van yoghurt, rode peper, gember, knoflook, citroen en verschillende kruiden en specerijen. Laat de kip hier een flinke tijd in marineren zodat de smaken goed in het vlees trekken.
Meng 1 eetlepel zonnebloemolie met het sap van 1 citroen. Voeg peper en zout toe en meng door elkaar. Voeg vervolgens de fijngehakte rode peper en gember toe samen met komijn, korianderpoeder en garam masala. Doe de yoghurt erbij en meng alles goed door elkaar. Kerf de kippenpoten in met een mes en leg deze in de marinade. Wrijf goed in en zet vervolgens afgedekt in de koelkast voor 4 tot 8 uur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Leg het vlees op een bakplaat met bakpapier en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Vergeet niet om de kippenpoten af en toe even te draaien. Garneer de kip tandoori met wat fijngesneden koriander en serveer met homemade pickle, spicy harissa en rijst of wraps. Enjoy!Kip tandoori
Print recept
Ingrediënten
Zo maak je het
Ziet er lekker uit. Wil deze zelf ook gauw eens proberen.