Pasta, pizza

Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata

Misschien heb je het al voorbij zien komen op Facebook, maar een paar dagen terug oogste ik vanaf mijn eigen balkon wat biologische cherrytomaatjes en rode pepers. Super cool om een deel van je eigen maaltijd zelf te verbouwen. Ik doe dat op een ieniminie balkonnetje van een paar m2. Ook al heb je een klein balkon, je kunt prima op een paar m2 moestuinieren. Probeer een beetje creatief om te gaan met de ruimte die je hebt en kies voor planten die de hoogte in gaan, in plaats van de breedte. Op dit mini balkon groeit basilicum, tijm, rode pepers, munt, rozemarijn en cherry tomaatjes. Sommige tomatenplanten zijn inmiddels al 2 meter hoog en voorzien mij dagelijks van een hand vol rijpe tomaatjes. Super lekker in salades, in een pasta arrabiata of gewoon lekker simpel uit het knuistje. Binnenkort schrijf ik een artikel over moestuinieren op je eigen balkon en geef ik je wat praktische tips over hoe je dat precies aanpakt.

Van de oogst tomaatjes en rode pepers maakte ik deze vegetarische pasta arrabiata. Een super lekker recept dat je binnen no time op tafel tovert. Simpel, maar met mooie verse producten en liefde klaargemaakt. The key to succes volgens de Italiaanse spelregels.

Pasta Arrabiata

Print recept
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 flinke teen knoflook, anders 2
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
  • 4 ansjovisjes uit pot of blik
  • spaghetti
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper & zout
  • water

Zo maak je het

1

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui eerst een paar minuten aan.

2

Voeg dan de knoflook, rode peper en tijm toe. Fruit 2 minuten mee.

3

Voeg vervolgens de ansjovis en tomaatjes toe. Bak dit even goed aan en voeg dan een heel klein beetje water toe (2/3 eetlepels).

4

Laat dit mengsel zo'n 15 minuten sudderen en inkoken op halfzacht vuur.

5

Intussen kook je de spaghetti volgens de instructies op de verpakking gaar.

6

Ook rasp je alvast een stuk Parmezaanse kaas fijn.

7

Wanneer de spaghetti gaar is roer je deze door de saus.

8

Meng de Parmezaanse kaas er doorheen en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

9

Bon Appetit!

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Weekmenu 23 – Blije Bietjes
    4 juni 2017 at 18:08

    […] Meatless Monday – Pasta arrabiata […]

  • Reply
    Weekmenu 38 – Blije Bietjes
    17 september 2017 at 18:50

    […] Meatless Monday – Pasta Arrabiata […]

  • Reply
    Weekmenu 49 – Blije Bietjes
    3 december 2017 at 15:16

    […] Meatless Monday – Pasta Arrabiata […]

  • Reply
    Weekmenu 8 - Blije Bietjes
    18 februari 2018 at 17:11

    […] Meatless Monday – Pasta Arrabiata […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close