Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Knolselderij soep

Vandaag maakte ik knolselderij soep! Knolselderij is een variant van de selderijplant die we vaak in de soep gebruiken. De smaak van de knolselderij is veel milder dan die van de bladselderij en heeft zelfs iets romigs. Knolselderij wordt o.a. gebruikt in erwtensoep, en daar kennen de meeste mensen dit knolletje dan ook van. Los van de erwtensoep kan je er ook heerlijke puree van maken. Ik ben dol op deze puree, die heerlijk smaakt bij een stukje gebakken wild of biefstuk. Deze keer maak ik er een soepje van die ik combineer met tijm en gehakte walnoten. Super lekker in combinatie met de herfst sandwich die ik vorige week maakte.

Knolselderij soep

Print recept
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • paar takjes tijm
  • bladpeterselie
  • groentebouillon
  • walnoten
  • crème fraîche
  • roomboter
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Pel de uien en snijd deze in fijne ringen.

2

Verhit wat roomboter in de pan en bak hierin op laag vuur de uien zacht en glazig.

3

Rits de tijm van het stokje, snijd fijn en doe deze bij de uien.

4

Laat de uien ruim 15 minuten op laag vuur pruttelen, zo worden ze super zacht en zoet.

5

Pel de knoflook en doe deze bij de uien. Fruit 2/3 minuten mee.

6

Schil de knolselderij en hak deze in blokjes.

7

Voeg de knolselderij bij de uien en roer goed om.

8

Voeg 1 liter groentenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

9

Zet het vuur vervolgens laag en laat de soep 20 minuten pruttelen.

10

Pureer de soep met behulp van een staafmixer fijn.

11

Meng een lepel (of 2) crème fraîche door de soep. Proef, en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

12

Garneer de soep met wat grof gehakte walnoten, bladpeterselie en een drupje olijfolie van goede kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.