Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Kokos kip kerrie

Wie is er niet opgegroeid met kip kerrie? Ik kwam laatst een zakje kip kerrie tegen met heel veel ingrediënten en smaakstoffen die bij mij niet in een kip kerrie gaan. En waarom zou je zo zakje gebruiken als je dit nog veel makkelijker zelf klaar kunt maken? Want met wat kerriepoeder, een blik kokosmelk en wat gedroogde chili vlokken kom je al een heel eind. Nog wat verse ingrediënten en deze kip kerrie is eigenlijk al klaar!

Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse dag want het kost je weinig moeite en tijd. En dat is altijd fijn na een lange dag werken. Je kunt de kip kerrie ook maken op basis van een roux en bouillon, maar ik vind deze variant op basis van kokosmelk toch by far het lekkerste.

Qua ingrediënten kun je natuurlijk prima variëren. Paksoi, courgette of broccoli gaat hier ook erg goed bij. Heb je nog wat taugé in huis? Voeg dit dan op het laatste moment toe.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Kokos kip kerrie

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje spinazie a 100 gram
  • 1 bakje champignons, in vieren gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel kerrie
  • 0,5 tl chili vlokken
  • kokosmelk
  • rijst
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Als eerste snijden we de kipfilet in blokjes en deze kruiden we met wat peper en zout.

2

Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfilet gaar en lichtbruin. Haal de kip uit de pan.

3

Doe indien nodig wat olijfolie in de pan en bak hierin de champignons gaar. Haal deze vervolgens ook uit de pan.

4

Voeg indien nodig wat extra olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalot voor 2 minuten glazig. Voeg dan de knoflook, chilivlokken en de kerrie toe. Fruit ook dit even aan.

5

Doe dan de kipfilet en champignons terug in de pan en blus alles af met 1 blikje kokosmelk.

6

Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht. Laat de saus op zacht vuur indikken.

7

Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.

8

Voeg op het laatst de spinazie toe en wacht tot deze slinkt.

9

Proef, en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

10

Serveer de kokos kip kerrie met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.