Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 11

Week Zonder Vlees 2019

Deze week deel ik een weekmenu zonder vlees. Waarom? Omdat het deze week de Nationale Week Zonder Vlees is. Door een week lang geen vlees te eten maak je de wereld een klein stukje beter. Deze week is niet bedoeld om iedereen tot een vegetariër om te toveren, maar wel om awereness te creëeren rondom het gebruik van vlees. Want zelfs door 1 dag in de week geen vlees te eten kun jij al een steentje bijdragen. Lees hier meer over de Week Zonder Vlees

Doe jij deze week ook mee? De komende week deel ik ook nog een paar heerlijke vegetarische recepten die niet op het weekmenu staan. Houd mijn blog dus in de gaten!

Maandag – Rucola stamppot

rucola stamppot
Als er een vegetarisch recept is dat veel door jullie wordt bezocht is het deze rucola stamppot wel. Om die reden krijgt dit heerlijke gerecht de eerste plaats in dit weekmenu.

Dinsdag – Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten
 Net als gewone couscous wordt ook parelcouscous vaak gemaakt van grofgemalen durumtarwe (een harde graansoort). Maar parelcouscous is daarentegen wat ronder en dikker dan gewone couscous. Heerlijk met gegrilde groenten!

Woensdag – Spaanse knoflooksoep

knoflooksoep
Deze Spaanse knoflooksoep maak je met slechts een paar ingrediënten en is zeer smaakvol en voedzaam.

Donderdag –Risotto met paddenstoelen en prei

risotto met paddenstoelen en prei
Voor een dampend bordje risotto mag je mij altijd wakker maken. Deze variant met gesmoorde prei en paddenstoelen is hier in huis nog steeds favoriet.

Vrijdag – Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata

aardappelsalade
Ik ben dol op edamameboontjes en deze heerlijke boontjes doen het goed in deze frisse aardappelsalade met augurk, burrata en een zachtgekookt eitje. Yum!

Zaterdag – Pizzawrap met blauwe kaas

pizzawrap
Deze pizzawraps met blauwe kaas zijn een lekker alternatief voor de gewone boterham tijdes de lunch.

Zondag – Surinaamse eiersalade in 10 minuten

Surinaamse eiersalade in 10 minuten
Deze heerlijke eiersalade maak je binnen 10 minuten en is heerlijk op een toast tijdens het ontbijt op zondag. Glaasje verse jus en koffie erbij en je begint deze dag meteen goed!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.