Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Linguine met romige pancetta courgette saus

Linguine is een pasta soort die lijkt op spaghetti, maar hier toch iets van afwijkt. Linguine is net iets dunner en platter qua structuur. Geen linguine in huis, maar wel spaghetti? Geen probleem! Dit gerecht kun je ook prima met spaghetti of tagliatelle maken.

Normaliter maak ik dit gerecht altijd met erwtjes, maar ik had nog een courgette in mijn schaal liggen en dat bleek ook hartstikke lekker te zijn. Zo kan ik me ook voorstellen dat deze pasta ook heerlijk is met verse spinazie of broccoli. Kijk vooral wat je nog in je koelkast hebt liggen en probeer het gewoon uit.

Het recept voor deze linguine met een romige courgette saus is super easy om klaar te maken en staat lekker snel op tafel. Een perfect recept voor een drukke doordeweekse dag. Serveer er een lekkere frisse salade bij en ik weet zeker dat je gaat genieten.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Linguine met romige pancetta courgette saus

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram linguine
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • 6 plakken pancetta, in reepjes gesneden
  • 1 flinke eetlepel roomkaas met kruiden
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Kook als eerste de linguine volgens de instructies op de verpakking.

2

Bak als eerste de pancetta in een wok krokant. Haal vervolgens uit de pan en zet opzij.

3

Verhit wat olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui zachtjes aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe.

4

Voeg daarna de courgette toe en bak deze mee tot deze gaar is.

5

Voeg dan 1 flinke eetlepel roomkaas met kruiden toe samen met de slagroom. Roer alles goed door en laat zachtjes pruttelen.

6

Giet de linguine af en spoel deze af onder koud water.

7

Voeg de linguine toe, samen met de uitgebakken pancetta en de geraspte kaas. Roer goed door.

8

Garneer met de fijngesneden peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.