Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Mango kokos ijsjes

Als je zoals ik onlangs last hebt van keelontsteking dan is het goed om heel veel koude drankjes te drinken en ijsjes te eten om die vervelende ontsteking in je keel enigszins te temmen en de boel te verdoven. Nu vind ik een ijsje op zijn tijd best wel lekker, maar al die ijsjes in de supermarkt bevatten best veel suiker en zijn allemaal zo zoet. En omdat je een hele doos moet kopen komen die ijsjes al snel je neus uit. 

Het inspireerde mij om zelf weer eens aan de slag te gaan met het maken van ijsjes. In de kast heb ik een ijsmachine liggen, wat echt een fantastisch apparaat is. Maar niet iedereen heeft zo’n ijsmachine in de kast liggen, dus koos ik voor deze mango kokos ijsjes waar geen ijsmachine aan te pas komt. Ik had nog een mango liggen die hartstikke rijp was, dus de keuze voor deze ijsjes was snel gemaakt. Mango combineert heerlijk bij kokos. Voor een extra fris tintje voeg ik nog wat fijngesneden munt toe. Om mooie laagjes te krijgen is het handig om eerst het mango mengsel in de vormpjes te schenken en dit 15 minuten in de vriezer op te laten stijven. Hierna giet je de kokos-yoghurt er heel eenvoudig bovenop. 

De ijsvormpjes kun je tegenwoordig overal wel kopen. Ik kocht die van mij bij de Lidl, maar ook de Hema en Action heeft ze in het assortiment. 

Mango kokos ijsjes

Print recept
Aantal personen: 6 ijsjes Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 rijpe mango
  • een half blikje kokosmelk
  • 2/3 eetlepels Griekse yoghurt
  • munt

Zo maak je het

1

Schil de mango en doe deze vervolgens in een hoge kom.

2

Pureer de mango met behulp van een staafmixer glad.

3

Snijd wat blaadjes munt fijn en roer dit door de mango.

4

Vul de ijsvormpjes voor de helft met de mango.

5

Zet in de vriezer en laat 15 minuten opstijven.

6

Meng de kokokmelk met de Griekse yoghurt.

7

Vul de ijsvormpjes na 15 minuten met de kokosyoghurt en zet de ijsvormpjes terug in de vriezer.

8

Laat minimaal een nachtje opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.